Győr+
2018.04.25. 14:33

A fejlesztések viszik tovább a feladatokat

Szerdán a Városházán vehette át Megbízólevelét az újraválasztott Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő.

Az április 8-ai országgyűlési választáson másodszor nyerte el a győriek bizalmát Simon Róbert Balázs, így ismét átvehette Megbízólevelét a győri Városházán. Mint kiderült a képviselő elégedett az eredménnyel, egyúttal hálás mindazoknak, akik a neve mellé tették le voksukat. „24 193 szavazatot kaptam Győrben, Kisbajcson, Nagybajcson és Véneken ezt nagyon köszönöm, igyekszem a munkámmal mindezt meghálálni” – kezdte Győr Plusznak adott interjúját Simon Róbert Balázs, majd egy kis múltidézéssel folytatta. „Ha visszanézzük a rendszerváltoztatásig az egyes számú választókörzet adatait, akkor azonnal kiderül, hogy ennyi szavazatot korábban egy jelölt sem kapott, így elmondhatom, hogy nagy felelősség is jár ezzel a poszttal. Azt szeretném folytatni, amit elkezdtem még 2006-ban alpolgármesterként, majd 2014-től országgyűlési képviselőként. Ez azonban nem egyéni, hanem csapatjáték, így a megyében működő összes országgyűlési képviselővel és természetesen Győr városának vezetésével, valamint a kistelepülések polgármestereivel szeretném közösen folytatni a teendőket” – árulta el érdeklődésünkre a magas fölénnyel győzelmet arató képviselő.

 

 

Mint kiderült a munkák középpontjában továbbra is a fejlesztések állnak majd, a beruházások vázát a jövőben a Modern Városok Program képezi, melynek mintegy 18 eleme vonatkozik Győrre. „Örömmel jelenthetem be, hogy a hatodik fejlesztésnek a támogató okirata is elkészült, a 2 milliárd forintos beruházás a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolólemezének kialakítására vonatkozik. A feladatok megvalósításához továbbra is kérem a lakosság bizalmát és együttműködését” – fogalmazott Simon Róbert Balázs a szerdai ünnepséget követően.

 

 

Az országgyűlési képviselő azt azonban még nem tudja, hogy a következő években is megmaradnak-e az államtitkári feladatai. „A napokban kiderül, hogy valamelyik miniszter felkér-e a továbbiakban arra, hogy államtitkárként is bizonyítsak. Az biztos, hogy akkor is boldogan fogom végezni a munkámat, ha azt Győr és a környező települések országgyűlési képviselőjeként kell tennem, hiszen óriási lehetőségeket és kihívást rejt magában mindez” – zárta beszélgetésünket Simon Róbert Balázs.

 

fotó: O. Jakócs Péter