Győr+
2018.04.26. 11:51

Búcsúzunk, de Győr mindenkit visszavár

Győrben 22 éves hagyomány, hogy az önkormányzat ünnepélyes keretek között búcsúztatja el a ballagó kollégistákat. Több száz fiatal töltötte meg szerda délután a Városháza dísztermét, ahol dr. Somogyi Tivadar alpolgármester köszöntötte az idén érettségizőket.

Az alpolgármester elmondta, Győr egy befogadó város, amely a jövőben is visszavárja az elmúlt években, a megyeszékhelyen tanuló fiatalokat. Köszöntőjében saját, Pécsen töltött kollégiumi éveiről is megemlékezett: a diákcsínyekről, a tanulságokról nosztalgiázott. – A kollégiumban tanultam meg, hogyan kell a másik véleményét meghallgatni, hogyan kell vitatkozni, és még mindig, ötven év után is örömmel gondolok vissza a kollégiumi éveimre – szólt a diákokhoz. Hozzátette, Pécsen az volt jó, aki pécsi, Győrben viszont mindenkinek örülnek, Győr mindenkit visszavár!

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester köszöntötte a ballagókat

A búcsúzó kollégisták nevében Ábrahám Lilla köszönte meg a városnak, a tanároknak és nevelőknek a sok-sok törődést. Beszédében hangsúlyozta, nem a búcsú a fontos, hanem az út, ami ide vezetett, ezt az utat pedig ők választották, amikor a győri kollégium mellett döntöttek. – Győr befogadott minket, védelmezett, néha kihívások elé állított. Egy biztonságos környezetet kaptunk ettől a várostól, egy második otthont – mondta. A búcsúzó kollégista úgy fogalmazott, valóban igaz Győrre az a szlogen, hogy egy város, ezer élmény.

A kollégisták nevében Ábrahám Lilla búcsúzott

 

A kollégisták búcsúztatóját több színvonalas produkció is színesítette.

 

Fotó: O. Jakócs Péter