Győr+
2018.04.26. 12:02

Biztonságban van a Győrben kóborló tyúk!

Meglepő látvány fogadta kedd reggel az adyvárosiakat: egy tyúk sétált fel s alá az autók között. Az internet népe rögtön felkapta a témát, sokan aggódtak az állatért. Jelentjük, a tyúkocska biztonságban van, gazdája jelentkezését még mindig várja, hát előkerül.

A kóbor tyúk többnyire a Kodály Zoltán úton bóklászott, sokan látták a reggeli forgalomban. A Győr+ Média székházáig is eljött, befogadni azonban érthető okokból mi nem tudtuk. A rádiós kollégáink többször is bemondták adásban, a Facebookon is megosztottuk meglehetősen tépett tollú barátnőnket, egy idő után azonban eltűnt a látókörünkből s senki nem jelentkezett érte hogy tőle szökött volna meg.

Egészen mostanáig, amikor is megtudtuk: a tyúk él és bár még elég gyatra állapotban van, de lassan már virul is. Pulai Rebeka osztotta meg a megmentés részleteit:

– Édesanyám a Kodály Zoltán utcában dolgozik, s mi is láttuk a tyúkot. Féltünk, hogy elüti egy autó, ezért befogadtuk. Elég vicces volt a tyúkhang egy izzó-üzletben… Persze nem maradhatott ott, így hazavittük s ideiglenes egy ketrecet borítottunk rá, megitattuk, megetettük.

Rebekáék még nevet is adtak a baromfinak, Pakpakra keresztelték. A madár jól érezte magát az ideiglenes szálláson, de nem sokáig maradhatott a nem éppen komfortos tyúkólban.

– Tudtuk, hogy megoldást kell találni rá, így egy ismerőshöz vittük el. Ott eleve vannak tyúkok, megfelelő helyen tartva. Pakpaknak így már nem kóborolnia a panelok között, most gyógyulgat még egy kicsit, reméljük minden rendben lesz vele. Persze a gazda jelentkezését mi is a várjuk, hátha megismeri még majd a sok tyúk között. Azt megígérjük, hogy soha nem lesz belőle paprikás…

A merész kalandor tyúk tehát megmenekült, jószívű megmentőinek hála. Boldog életet Pakpak!

HAK
Fotó: Pulai Rebeka