Győr+
2018.04.26. 20:44

Hamburgert süt a fogorvos

Nem csak a rendelőjében, a DrD-Dentálban szeret segíteni a hozzá fordulóknak Dr. Takács Dávid, hanem ha lehetősége van rá, szívesen adja támogatását jó ügyek mellé. Most hétvégén például Banán találkozhatnak vele, ahol isteni hamburgereket fog sütni.

 

A győri fogorvost dr. Takács Dávidot legtöbben nyilván a rendelőből ismerik, hiszen egyre többen és többen tapasztalják meg szakértelmét, elhivatottságát és emberbarát hozzáállását. Kedved és nyitott fiatalember, aki szívesen beszélget betegeivel a leghétköznapibb témákról is. Az egyik ilyen a főzés, amely Takács doktor egyik legkedvesebb időtöltése. S hogy miért? Erről már ő mesélt nekünk:

A sok munka mellett egy időben kevésbé figyeltem magamra és arra, hogy mit eszek. Viszont jött egy döntés, hogy ez így nem mehet tovább, sportolnom kell és olyan élteleket fogyasztanom amiért hálás a szerveztem. Rájöttem, hogy ezt legjobban akkor tudom megvalósítani, ha saját magamra főzök. Szerencsém volt, mert megismertem egy mesterszakácsot, s rengeteget beszélgettünk gasztronómiáról, konyhai praktikákról és persze a megfelelő alapanyagról. Beleszerettem a főzésbe…

Olyannyira, hogy azóta édesanyjának is gyakran ad tippeket, például a könnyebb tejberizsfőzés titkát is megsúgta neki, sőt, komplett karácsonyi vacsorát is prezentált a családnak. Egyébként vallja, a kiindulópont a kifogástalan alapanyag.

– Orvosként is mondom, hogy igenis fontos, milyen táplálékot viszünk be a szervezetünkbe. Sok beteg kérdezi a kezelés után, hogy az étkezés mennyire befolyásolja a fogak vagy az íny egészséget. Úgy látom, hogy az orvos-páciens bizalmi kapcsolatot még mélyebbre tudom fűzni, ha mesélek a betegeimnek arról, hogy magam is bevásárolok, főzök és szeretem a finom falatokat. Hiszen a fogorvos is ember…

Dávid pedig kifejezetten jó ember, hiszen nem csak a rendelőben szeret segíteni. Április 28-án például Banán – a Művelődési Ház udvarán – a Családi Nap keretében találkozhatnak vele. Na nem fogorvosként, hanem húslapátra cseréli a fúrót s hamburgert süt majd a gyermekeknek.

– Mesterszakács barátom szólt, hogy ő részt fog venni az eseményen, tudnék-e neki segíteni. Átbeszéltük a részleteket, s naná, hogy igent mondtam! Kihívás a lehetőség is, hiszen 100 hamburgert kell közösen elkészítenünk a helyszínen szórakozó lurkóknak. A legjobb alapanyagokkal dolgozunk majd, s reméljük a gyermekeknek ízleni fog. A DrD-Dental megalapításakor már tudtam, hogy ha lehetőségem lesz segíteni, akkor megteszem. Most azzal tudok, hogy finanszírozom az alapanyagokat s délelőtt 10 órától beszállok az elkészítésükbe is. Remélem sokan megkóstolják majd, hogy is süt egy fogorvos… Persze azért szakmát nem fogok váltani, továbbra is szeretettel várok mindenkit Győrben, a Lázár Vilmos utcai rendelőmben is!

 

DrD-Dental, Győr, Lázár Vilmos u. 21.
Telefon: (20) 245 829, e-mail: [email protected], www.drddental.hu

 

Fontos kiemelni, hogy a Banai Családi Nap a programjai, a hamburger és az ebéd is ingyenes! Dr. Takács Dávidot pedig keressétek ott, ahonnan az isteni sült hús illatok jönnek majd. (X)