Győr+
2018.04.27. 20:03

A Tánc ünnepe Győrben

Táncvilágnapi gálaestet tartott pénteken este a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola Szakgimnázium és Kollégium a Vaskakas Művészeti Központban.

Győrben több évre visszamenő hagyomány, hogy megünnepelik a Tánc világnapját. A korábbi esztendőkhöz hasonlóan az est házigazdája idén is a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola Szakgimnázium és Kollégium volt.

 

 

A meghívott vendégek között voltak a Győri Balett és a South Bohemian Ballett České Budějovice szólistái, a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói, a bécsi, pozsonyi, nagyszombati (trnavai), konzervatóriumok növendékei, valamint a Grácia Művészeti Intézet tanítványai.

 

 

A műsor a több nemzet táncosainak felvonultatásán túl, a műfaji változatosság megjelenítésével is egyedi szeretett volna lenni. Néptánc, klasszikus balett, modern-kortárs szóló, duó és csoportos produkciók egyaránt szerepeltek a palettán.

A gálán díjakat is átadtak, ezeket a szakma által az adott esztendőben a legígéretesebbnek ítélt győri általános iskolai, illetve szakgimnáziumi növendékek kapják.

A Gyimesi Tamás díjat Cseri Jázmin vette át Maróti Zsuzsától

 

A Gyimesi Tamás díjat Cseri Jázmin 7. osztályos diák kapta, melyet az egykori iskolaigazgató felesége, Maróti Zsuzsa adott át. A Terpszikhoré díjat Rudisch Boglárka 12. évfolyamos növendék vehette át, amit Derczó Tibortól,az intézmény igazgatójától.

 

F.G.

Fotó: Marclai Gábor