Győr+
2018.04.28. 05:36

Lángolt egy lakás Győrben – fotók

Tűz ütött ki egy kilencedik emeleti lakásban, Győrben, egy Lajta úti társasházban.A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, két embert kórházba kellett szállítani, a tömböt pedig ideiglenesen kiürítették.

05.31:

Az érintett lakásban jelenleg is zajlanak az utómunkák, a lépcsőházat pedig továbbra is szellőztetik.

05:05:

A VÉSZ hivatalos jelentése szerint eloltották a tüzet.

Berendezési tárgyak égtek egy szobában és az előszobában. A helyszínen lévő tűzoltóknak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, összehangolt munkával sikerült elfojtani a tüzet, így szerencsére más lakásra nem terjedtek át a lángok.

Az oltás során a rajok egy embert kimenekítettek az égő lakás erkélyéről. Két embert füstmérgezés gyanúja miatt kórházba szállítottak a mentők. Az érintett lépcsőházból harminchat lakónak ideiglenesen el kellett elhagynia az otthonát.

04.30:

Úgy tudjuk, nem csak az erkélyről kimentett idős férfit vitte el a mentő, hanem a szintén a lakásban tartózkodó idős asszonyt is.

A tűzoltók és a rendőrök közös erővel segíttek az embereknek akiknek ideiglenes el kellett hagyniuk az otthonaikat. Sokan éppen csak magukra kaptak valamit, úgy jöttek le a hűvös tavaszi hajnalon az utcára. Nekik a helyszínre egy fűtött autóbuszt kértek. A tömegben több kisgyermek is volt, szerencsére az ijedtségen kívül nem történt senkinek baja.

Az oltás jelenleg is zajlik, a helyszínen nagy a füst, de szerencsére úgy tűnik más lakásban nem esett közvetlen kár.

03.45

Tűz ütött ki egy kilencedik emeleti lakásban, Győrben, egy Lajta úti paneltömbben.

A győri, a csornai, a pannonhalmi és a lébényi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, és megkezdték az oltást. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az egységek megakadályozták a lángok továbbterjedését, és egy embert kimenekítettek az égő lakás erkélyéről.

Őt átadták a mentőknek. A lépcsőház füsttel telítődött, zajlik a lakások kiürítése – adta hírül a Katasztrófavédelem.

Havassy Anna Katalin
Fotó:HAK