Győr+
2018.05.04. 18:43

Újra csalók garázdálkodnak, vigyázat!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság újabb csalási módszerre hívja fel a lakosság figyelmét.

 

Az elmúlt időszakban megyénkben többször is előfordult, hogy közműszolgáltatók nevében illetéktelenek próbáltak meg bejutni lakásokba. Azokban az esetekben, amikor a jóhiszemű lakók beengedték őket, a csalók a lakásban élők figyelmét elterelték, majd értéktárgyakat, készpénzt loptak el.

A hasonló esetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy fogadják meg az alábbi ajánlásokat:

– A rendőrség tapasztalata alapján a csalók újabb és újabb hamis állításokat találnak ki, amivel megpróbálják becsapni a gyanútlan embereket, hogy értékeiket megszerezzék.

– Hivatkozhatnak a közművek állapotának felmérésére, nyereményjátékon elnyert díj átadására, bajba jutott gyermekük, unokájuk segítségkérésére.

– Minden esetben ellenőrizzék a felhozott indokok életszerűségét, a hivatkozott személyek felhívásával győződjenek meg arról, hogy valóban bajba jutottak-e.

– A közműszolgáltatók munkatársai, egyéb hivatalos személyek kilétüket mindig igazolványuk felmutatásával igazolják.

Abban az esetben, ha minden óvintézkedés ellenére mégis csalás áldozatává váltak, illetve a környezetében élők körében kért valaki segítséget hasonló bűncselekmény miatt, kérjük, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” számán, illetve a 112-es központi segélyhívó számon, vagy személyesen az illetékes rendőrkapitányságokon!

illusztráció!