A halászlé ünnepe volt Gyirmóton – galériával
Évről-évre egyre többen érdeklődnek a Gyirmóti Halászlé Fesztivál után, amelyet nemrég már nyolcadszor rendeztek meg. Idén az időjárás is tökéletes volt, és már reggel 8 órától nekilátott a több mint 20 csapat, az ételek előkészítésnek.
Készült itt idén csallóközi ártéri halászlé, amelynek a legnagyobb titka nem más, mint hogy minél több hal kerüljön a bográcsba, az alapja pedig a jó bőséges aprított hagyma.
A csapatok bőséges reggelivel kezdték a napok, kellett is az erő, hogy sikeresen megmérettessék magukat a jó hangulatú, baráti versenyen.
További fotókért kattints a képre!
– Az időjárás kedvezett nekünk – kezdte Szabó Jenő önkormányzati képviselő. – Ez a rendezvény nem csak a halászléről, hanem a barátságokról is szól, hiszen a csapatokat jó barátok alkotják akik egy kellemes napot tölthetnek el itt egymással egy a családjaik körében. A tárogatószó pedig mára a rendezvény védjegyévé vált.
Érdekesség, hogy nem csak a környékbelieket mozgatja már meg a gyirmóti verseny, hanem Karcagról és Bősről is érkeztek csapatok, akik szintén nagyon jól érezték magukat az egy napos programkavalkádban és közös főzőcskézésben.
A halászlé mellett más finomságok, például tárcsán sütött húsok színesítették a gazdag gasztronómiai kínálatot. A zenés és a gyermekprogramok sem hiányozhattak, csakúgy ahogy a borlovagrend megjelenése sem. Avattak új lovagokat, kóstolták a finom borokat és élvezték a jobbnál jobb halászleveket.
A Győr+ TV a helyszínen forgatott, O. Jakócs Péter fotós kollégánk pedig rengeteg remek fotót készített, amelyek szintén visszaadják a rendezvény hangulatát. Kár, hogy az ízeket nem! 🙂
HAK
Fotó: O. Jakócs Péter