Győr+
2018.05.08. 18:36

Tűz van Sashegyen – egész éjjel és még most is dolgoznak a tűzoltók

A Győr-Sashegyi Hulladékkezelő Központ területén csaptak fel a lángok, egy nyitott tárolóban válogatásra váró papírhulladék gyulladt meg. Még reggel is oltják a tüzet.

13.00

Elfojtották a lángokat a győri hulladéktárolóban.

 

Május 9. 6:30:

A tűzoltók egész éjjel dolgoztak, s az oltási munkálatok jelenleg is tartanak. A tűz 80 százalékát sikerült az éjjel folyamán eloltani, egy erőgép még jelenleg is folyamatosan hordja ki a hulladékot a nylít tárolóból.

A helyszínen most 6 autóval 24 tűzoltó dolgozik, a győri, a pannonhalmi és a lébényi hivatásos tűzoltók maradtak a helyszínen, illetve továbbra is a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja a munkát.

20:37:

A tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését.

Kigyulladt a válogatásra váró papír egy hulladékkezelő körülbelül hétszázötven négyzetméteres színjében Győrben, a Sashegyen. Körülbelül háromezer köbméter szemét kapott lángra. A tűzesethez a győri, a csornai, a lébényi, a pápai, a pannonhalmi, a mosonmagyaróvári, a pápai és a kisbéri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett körülhatárolták a tüzet, jelenleg kilenc vízsugárral oltják a lángokat.

A helyszínen 15 tűzoltóautó és 45 tűzoltó dolgozik!

Egy munkagép segítségével “kitárazzák” (kihozzák és széthúzott állapotban oltják el – a szerk.) a szemetet, amelynek nagy része papír. Ez hosszadalmas munkát vehet igénybe, mivel ahoghy fentebb is írtuk, több mint 3000 köbméternyi amit oltanak.

A füst miatt a katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre riasztották, hogy folyamatosan vizsgálja a levegő minőségét a tűz környezetében. Méréseik nem mutattak ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt.

18:20:

Kigyulladt a válogatásra váró szemét egy hulladékkezelő körülbelül hétszázötven négyzetméteres színjében Győrben, a Sashegyen. A tűzesethez a győri, a csornai, a lébényi, a pápai, a pannonhalmi, a mosonmagyaróvári, a pápai és a kisbéri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hét vízsugárral körülhatárolták a tüzet.

A helyszínre tart a katasztrófavédelmi mobil labor is.

HAK/gyor.katasztrofavedelem.hu