Győr+
2018.05.10. 15:43

Arrabona évszázadai: döntőztek a fiatalok – FOTÓK!

Tizenegy csapat jutott be az 5. Arrabona évszázadai városismereti vetélkedő döntőjében.

A városismereti műveltségi játékon a csapatoknak több fordulót is teljesíteniük kellett, míg bejutottak a döntőbe, amit csütörtökön a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban tartottak Győrszentivánon.

A vetélkedőn 6-7. osztályos diákok vehettek részt, akik játékos, szórakoztató formában, iskolai kereteken kívül sok információt kaphattak lakóhelyünkről. A játék célja, hogy megismerjék, megszeressék, megbecsüljék a várost, büszkeségnek érezzék, hogy győriek lehetnek.

Prédlné Németh Margit, a művelődési központ igazgatóhelyettese elmondta, az Arrabona Évszázadai diákok százait mozgatta meg az elmúlt években is. Az öt év alatt 15 iskola 678 fiatalt regisztrált a vetélkedőre. Az idei kiírásban 29 csapat, 116 diákja adta le jelentkezését. Az idei fő témák a győri legendák, és a Győr+ Média izgalmas világa volt.

A döntőben TOTÓ-t töltöttek, keresztrejtvényt fejtettek, illetve fogalmakat kellett helyszínekhez párosítaniuk a csapatoknak. A múlt heti Győr+ Hetilap tartalmából is kaptak kérdéseket a fiatalok, míg a Bronsis tánciskola négy győri legendát dolgozott fel, amit ki kellett találniuk a versenyzőknek. A különböző feladatok között pedig saját produkciójukat adták elő a csapatok.

 

Eredmény:

 

1. Vaskakas reménységei – Gyárvárosi Általános Iskola

2. Győri Zsiványok – Kölcsey Ferenc Általános Iskola

3. Győri Kovácsok – Kovács Margit Általános Iskola

 

 

Győri legendák témakör (különdíj):

 

1. Győri Zsiványok – Kölcsey Ferenc Általános Iskola

2. Jack Sparrow bandája – Váci Mihály Általános Iskola

3. Győri Kovácsok – Kovács Margit Általános Iskola

 

 

 

Gy. P.

Fotó: Kun Zoltán