Győr+
2018.05.15. 12:09

Versenyeznek a legjobb elsősegélynyújtó csapatok – FOTÓK ÉS EREDMÉNYEK!

A Magyar Vöröskereszt immár 47. alkalommal rendezte meg az Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei fordulóját, amelyen gyermek, ifjúsági, illetve felnőtt kategóriában, elsősorban gyakorlati, szituációs feladatokban bizonyíthatták tudásukat az ötfős csapatok.

Frissítve: az országos döntőbe jutott csapatok

Gyermek kategóriában a Dr. Batthyány-Strattmann László Általános Iskola “Életmentők” csapata bizonyolult a legjobbnak Dunakilitiről, a második helyen a Veszprémvarsányi Fekete István Általános Iskola “Bakonyi Betyárok” csapata végzett, harmadikként pedig a péri Öveges József Általános Iskola “Öveges Resus Team” csapata zárta a megyei fordulót.

Ifjúsági kategóriában a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium diákjai jutottak tovább, másodikként a a győri GYMSZC Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája “Szív és Ér” csapata végzett, a harmadik helyet pedig a győri GYMSZ Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola Jedlikes “GÉP-ÉSZ” csapata szerezte meg.

Felnőtt kategóriában a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola “Eszméletlenek 2-12 F” csapata végzett az élen, őket a második helyen a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény “Szépkorúak” csapata követte.  A három győztes csapat szeptemberben bizonyíthat majd a verseny országos fordulóján.

A legfiatalabb, illetve a legidősebb indulókból álló csapatok különdíjban részesültek: a legifjabbak a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános iskolából érkeztek, a legidősebb csapattagok pedig a 13. sz. Idősek Klubjából. 

Korábban írtuk:

“Idén tizenhét csapat nevezett a versenyre, a legfiatalabb indulónk 11, a legidősebb pedig 85 éves” – kezdte Kun Szilvia, a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének igazgatója.  “A komoly felkészülést igénylő döntőn négy kárhely, és három ügyességi állomás vár a versenyzőkre, ahol megmutathatják, miként cselekednének az éles helyzetekben. Különleges az idei év, hiszen most rögtön megyei döntőt rendeztünk, amelyre többek között Sopronból, Mosonmagyaróvárról, Csornáról, Kapuvárról és Győrből is vártuk a lelkes jelentkezőket. A többórás megmérettetés végén mindhárom kategóriából egy-egy csapat juthat a szeptemberi miskolci országos fordulóba, és az elsősegélynyújtás világnapján adhat számot tudásáról” – tette hozzá az igazgatónő.

A versenyre nemcsak diákok, hanem szépkorúak is érkeztek, köztük a legidősebb, 85 éves csapattaggal. Pál Tímea, a 13. sz. Idősek Klubjának vezetője elmondta, hogy nehéz volt ugyan a felkészülés, de csapata nagyon lelkesen gyakorolt a döntőre. A szépkorúak még a bukósisak-levételt is megtanulták, és remélik, hogy jó helyezéssel zárják a napot.

A döntő helyszínén, a Kismegyeri Magtárban Brkál Rebeka Réka tartott csapatával egy gyors taktikai megbeszélést, akik a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda képviseletében neveztek a megyei fordulóra. „Számunkra az év csúcspontja ez a verseny, az iskolai védőnőnkkel nagyon sokat készültünk rá. Leginkább azért tartom hasznosnak, mert az egymás iránti közönyös viselkedés helyett, egy-két egyszerű dolog megtanulásával akár életet is menthetünk, de segíteni mindenképpen tudunk. Attól pedig nem kell félnünk, hogy rosszat teszünk, ha ismerjük az elsősegélynyújtás legfontosabb alapjait” – hangsúlyozta Brkál Rebeka Réka, aki nagyon bízik abban, hogy eredményes lesz számukra a döntő, és az országos fordulón is bizonyíthatnak majd

fotók: Marcali Gábor