Győr+
2018.05.17. 21:19

A győri tűzoltók nyerték a hivatásos tűzoltók sportversenyét

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 16-án Győrben a Széchenyi István Egyetem Sporttelep pályáján rendezte meg a hivatásos tűzoltók felmenő rendszerű sportversenyét.

 

A katasztrófavédelmi igazgatóság évente megrendezi a hivatásos tűzoltók sportversenyét. A páratlan években csak megyei szinten, páros években pedig felmenő rendszerben. 2012 után 2016-ban is Győr-Moson-Sopron megye csapata nyerte meg az országos döntőt, a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerezte meg az első helyet az összetett csapatversenyben, ezáltal ők lettek két évre a vándorserleg tulajdonosai. A szerdai verseny a XIV. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósport Verseny megyei fordulójaként zajlott, ahol újra megmérette magát a megyénkben működő négy hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata.

A versenyen szoros küzdelemben ugyan, de ismét a győri tűzoltók teljesítettek a legjobban, így az összes serleg a győriek vitrinjét díszíti majd. A viadal színvonalát mutatja, hogy az összesített csapatversenyben az első helyen kívül holtverseny alakult ki. A kismotorfecskendő szerelés eredménye döntött a helyek végső sorrendjéről.

Az összetett csapatverseny eredményei:

4. helyezett: Kapuvár Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata

3. helyezett: Mosonmagyaróvár Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata

2. helyezett: Sopron Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata

1. helyezett: Győr Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata

A sportversenyre különdíjakat ajánlott fel a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság elnöke, a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke és a Dunaszerdahelyi tűzoltóság igazgatója is.

Reméljük, hogy tűzoltóink ismét jó eséllyel indulhatnak a júniusi országos versenyen, ahol szeretnének újra dobogós helyen végezni.