Győr+
2018.05.18. 13:05

Több mint 200 millióan nézték őket

Viszlát nyár című slágerével képviselte hazánkat az AWS a 63. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében, Portugáliában. Bár a modern metál zenekar búcsút intett az Ibériai-félszigetnek, az új lehetőségeket viszont nagy helloval köszönthetik, hiszen olyan fesztiválokra kaptak meghívást, ahol eddig még nem játszottak.

„Megkönnyebbültünk és kezdjük tisztán látni a dolgokat. Nehéz felfogni, hogy hányan dolgoztak a produkción és hányan néztek minket a helyszínen, vagy a tévéképernyőkön keresztül. Több mint kétszáz millió ember látta a produkciónkat világszerte, ami elképesztő szám” – mondta Siklósi Örs, a zenekar énekese és szövegírója, aki hozzátette, hogy nagyon sokat készültek a versenyre.

A 2006 óta működő együttes frontembere úgy látja, hogy ilyen esemény csak egyszer adatik meg egy zenekar életében, de azon dolgoznak, hogy továbbra is élhessék az álmukat. A papucsos hangyák (Ants With Slippers) négy éve már magyar nyelvű dalokkal jelentkeznek, de Siklósi Örs arra is lát esélyt, hogy ismét szülessenek angol dalszövegek a jövőben. „Szeretnénk az AWS-t több külföldi országban is megismertetni a közönséggel. Rendszeres kelet-közép-európai turnékkal nagyon elégedett lennék.”

Az AWS idén debütál a VOLT Fesztiválon és meghívást kaptak a világ egyik legnagyobb metálzenei rendezvényére is, a németországi Wacken Open Air fesztiválra. „Ez is egy beteljesült álom, hiszen gyerekkorunkban az ottani fellépőket csodáltuk, augusztusban pedig mi is színpadra állunk” – mesélte az énekes a Győr+ Délutánban.

Az egyre népesebb AWS rajongótábor nem marad új dalok nélkül sem, hiszen a tervek szerint szeptemberben láthat napvilágot a zenekar negyedik lemeze. Addig pedig a Viszlát nyár üvölt a hangfalakból, május 26-án például Győrben, a Dongóban. A koncert médiapartnere a Győr Plusz Rádió.

 

KK
fotó: A38