Győr+
2018.05.21. 16:00

Megnyílt a Barabás-festőkör tárlata

A Barabás László festőművész által vezetett Barabás-festőkör tárlata pénteken nyílt meg a győri Richter Terem Galériáján.

A kiállításon bemutatkozó alkotók több éve tanulnak Barabás László festőművésztől, a festészet iránti közös érdeklődés, és az alkotás vágya tartja össze a csoportot. A kiállítás képeit nézve, a szemlélődő átérezheti, ahogyan alkotójuk a rendelkezésre álló, a festészetben hagyományosan használt kevés eszközzel, a valóságot számtalan egyéni látásmódban jeleníti meg.

Az alkotók mindennapi világukban különböző témákra bukkanva, gondolataik és személyiségük szűrőjén keresztül viszik a vászonra személyes vallomásukat a festők. A kör tagjainak munkáiban elmélyedve, a szemlélődő átérezheti, ahogyan alkotójuk a rendelkezésre álló, a festészetben hagyományosan használt kevés eszközzel, a valóságot számtalan egyéni látásmódban jeleníti meg.

 

 

A tárlatot Boros István filozófia történész ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

A kiállítók: Bettenhäuser Katrin,Borosné Lázár Mária, Csizmazia Natasa,Fanta Dóra, Koren Edit, Lövey Györgyi, Luksander Margit, Prohászka Imre, Vaskovits Ilona.

Az alkotásokat a közönség június 8-ig tekintheti meg.

F.G.

Fotó: Kun Zoltán