Győr+
2018.05.22. 18:16

A Szentlélek az Egyház erőforrása

Veres András megyéspüspök szentmisét mutatott be május 20-án, pünkösdvasárnap a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

A szentmise keretében az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ, a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, valamint a Tulipános Általános Iskola mintegy ötven diákjának szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a Győri Egyházmegye főpásztora. A szentmisén koncelebrált Németh József, az orsolyita oktatási intézmény igazgatója, valamint Kaposi Gábor győr-révfalui plébános, egyetemi lelkész.

Veres András püspök szentbeszédében emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy Pünkösd a Szentlélek eljövetelének és az Egyház születésének ünnepe.

” A keresztség által az Egyház tagjai vagyunk, így nem lehet számunkra közömbös, hogy miként működik és milyen képet mutat a világ felé. Mindez attól függ, hogy mi, hívő emberek milyen módon veszünk részt az Egyház életében, és mennyire igyekszünk Jézus szándéka szerint közösségünk erejét megmutatni, az evangéliumot hirdetni a világ számára.”

Veres András püspök Mindszenty József bíborost idézve rámutatott a jó lelkipásztorok jelenlétének fontosságára: ha egy közösségből hiányzik a pap, tagjai lassan eltávolodnak a hittől.

Napjainkban az Egyháznak komoly nehézséget jelent, hogy kevesen vannak olyanok, akik papként, szerzetesként, elkötelezett keresztényként vállalják a közösség szolgálatát. Pedig ezen múlik Egyházunk jelene és jövője – figyelmeztetett Veres András püspök atya.

” Nekünk, hívőknek napról napra meg kell újulnunk ahhoz, hogy Egyházunk ma is eleven, élhető és éltető közösség legyen minden embertársunk számára. Különös módon azok számára, akik keresik Istent.”

 

forrás: gyor.egyhazmgye.hu

fotó: illusztráció