Győr+
2018.05.25. 13:23

Versenyzők a volánnál

Regionális közlekedésbiztonsági versenyt tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a gönyűi kikötőben, ahol nehezített körülmények között, esőben mérte össze elméletben és gyakorlatban tudását négy megye huszonkét versenyzője.

A versenyen a Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok gépjárművezetői, illetve az ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők mérték össze KRESZ és gépjármű-vezetéstechnikai tudásukat.

A rendezvényt Báner Attila tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki elmondta, hogy örömünkre szolgál, hogy ismét a mi megyénk rendezhette meg ezt a regionális versenyt. Az ezredes kiemelte, hogy idén már másodszor tartunk régiós közlekedésbiztonsági vetélkedőt, s reméli, hogy ez közlekedésben résztvevő kollégák javát szolgálja. A szabályokat betartó, biztonságosan végrehajtott versenyzést kívánt a tűzoltóknak.

A versenyen tizenegy két fős csapat indult, akik közül öt csapat ügyintézői gépjármű, hat csapat pedig a készenléti szer kategóriákban állt rajthoz.

A versenyt tűz-és munkavédelmi oktatás előzte meg, majd megismerték a versenyzők a szabályokat.

 

Elsőként elméletben kellett bizonyítani az indulóknak, a közlekedéssel kapcsolatos kérdéseket Rosta Roland rendőr őrnagy állította össze. A versenyzőknek húsz perc állt rendelkezésükre a harminc tesztkérdés megválaszolására, de a leggyorsabb kolléga hét perc alatt, az utolsó pedig tizennégy perc alatt fejezte be a tesztsort. Az időjárás a tavalyihoz hasonlóan, most sem volt kegyes a versenyzőkhöz, hiszen már a teszt írásakor megeredt az eső, úgyhogy vizes pálya várt a tűzoltókra.

A gyakorlati feladat előtt pályabejárást tartottak a versenyző sofőrök, ahol mindenki rögzíthette elméletben, hogy hol, milyen feladat vár rá, majd a járműveikkel egy bójákkal kijelölt pályán kellett végighaladniuk, ahol többek között szlalom, parkolás, akadályelkerülés és tolatás volt a feladat.

A verseny célja a biztonságos vezetés iránti érdeklődés felkeltése, s egyben a közlekedési balesetek számának csökkentése.

 

A verseny eredményei készenléti kategóriában:

Harmadik: Vas megye csapat

Második: Komárom-Esztergom megye csapata

Első: Veszprém Megye csapata: Istenes László tű. ftőrm, Ungvári Péter tű. ftőrm.

 

Ügyintézői kategóriában:

Harmadik: Komárom megye csapata:

Második: Győr-Moson-Sopron megye csapata

Első: Veszprém Megye csapata: Antal Tibor tű.alez., Ungvári László tű.szds.

A versenyt mindkét kategóriában Veszprém megye csapatai nyerték, így ők szerezték meg a lehetőséget, hogy a régió legjobbjaiként induljanak az országos versenyen júniusban.

 

forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu