Győr+
2018.05.25. 17:07

Kellenek a játszótársak

„Furcsa önálló estet produkálok, olykor bohóckodom, de mindig magam adom” – hangsúlyozta interjúnkban Péterfy Bori, aki színésznőként és énekesként is jelen van egy-egy koncerten. A Péterfy Bori amp; Love Band a 6. Édes Napok Győr csokoládé- és édességünnep pénteki nyitónapján lépett színpadra a Dunakapu téren.

Tavaly volt tízéves a zenekar. Hogyan élték meg a jubileumot, és merre tartanak azóta?

Nagyon jól, emlékezetes év volt a tavalyi. Megjelent a Bori X című albumunk, amelyet nemcsak mi, de a közönség is nagyon szeret. Különlegességként elsőként egy ingyenesen letölthető applikáción keresztül dobtuk ki a lemez dalait. Természetesen később hagyományos formában is eljutott a közönséghez az album. Továbbra is kísérletezünk a különböző zenei műfajokkal, változatos hangzásvilágot teremtünk, nagyon eklektikus zenekar vagyunk. Én színésznő is vagyok, éppen ezért rajtam keresztül mindenfélét ki lehet próbálni.

 

A zenét is a színészet felől közelíti meg. Mit gondol, többet adhat azáltal a közönségnek a koncerteken, hogy nemcsak énekesnő, hanem színésznő is?

Azt gondolom, hogy mindenképpen, hiszen abszolút én vagyok ott a színpadon. Egyetlen dologban hiszek, és nekem is – mint befogadónak – az a legfontosabb a színpadi jelenlétben, hogy igazi, eredeti egyéniséget lássak. A közönséget nem érdekli az egyformaság. Különleges az a mix, amit én a színpadon csinálok, hiszen színésznőként is jelen vagyok, és furcsa önálló estet produkálok, olykor bohóckodom, de mindig magam adom.

 

Szívem gyorsabban ver (forrás: youtube)

Szívesen ír dalszöveget, ugyanakkor szeret múzsa is lenni. A mindennapokban mi inspirálja, miből születnek az igazán önazonos dalok?

Alapvetően a saját életem és történeteim inspirálnak, a múltban, a jelenben, vagy akár az elképzelt dolgok a jövőről. Olyan is van, hogy egyszerűen beugrik egy sor vagy egy gondolat, és ahhoz fűzöm hozzá a sztorit. Néha pedig a zeneszerzőnk, Tövisházi Ambrus a dallamötleteknek címet adva szolgál ihlettel, amelyet akár valós történésekkel fűszerezve írunk meg. A Futás című dalunk épp így született, hiszen a cím adott volt, majd kirajzolódott belőle egy nagyon komoly és súlyos mondanivaló.

 

Ha már Győr, és Édes Napok, szereti az édességet? Milyen hangulatú koncertre számíthat péntek este a győri közönség?

Elég aszkéta típus vagyok, ezért nem is lehetek annyira édesszájú. Nagyon fontos a munkámban, hogy jó kondiban legyek, és bírjam a hajtást. Az viszont biztos, hogy valamilyen csokit megkóstolok majd Győrben. Vidám és dinamikus koncerttel készülünk, a zenekarral mindig teljes gőzzel állunk a színpadra, már csak jó játszótársakra

 

Simon Barbara

Fotó: Péterfy Bori Facebook