Győr+
2018.06.03. 11:08

Nyári piac a Dunakapu téren

Illatos eper, ropogós cseresznye, levendula, házi készítésű sütemények, üvegbezárt ízek várták ezúttal is a győri Dunakapu térre kilátogató érdeklődőket vasárnap délelőtt.

A nyári melegre való tekintettel már reggel 8 órától fogadta a több tucatnyi árus a vásárlókat a győri Dunakapu téri “Védd a helyit, vedd a kisalföldit!” elnevezésű eseményen. Akik rendszeres látogatói a havonta megrendezett piacnak, azok már célirányosan keresték kedvenc termelőjüket, a jól bevált termékeket. Újdonságok azonban folyamatosan feltűnnek, így érdemes volt jól körülnézni a téren.

 

Áruból ezúttal sem volt hiány, kóstoltunk nagyon finom szedres-mákos, sárgabarackos-epres és káposztás rétest, sült sajtot, levendulaszörpöt, homoktövislekvárt, ginkobiloba hűsítő teát.

Az epres standnál pedig nem csak friss epret vásárolhattunk, hanem helyben, frissen készített eperpürét, és epresjégkását is kínáltak.

 

 

Kürtőskalács, rábaközi perec, mézeskalács-sütik, gyógynövényekkel készült cukorkák, nyalókák sorakoztak a pultokon ezúttal is, a gyerekek nagy örömére. A felnőttek bort, pálinkát és házi sört is kóstolhattak, vásárolhattak. „Mentes” készítményekből is volt bőven, így a különböző étel allergiásoknak is megérte kilátogatni a piacra és beszerezni a helyi, Kisalföldön készült alapanyagokat vagy kész termékeket.

 

 

Az ínyenc kolbászok, sonkák, szalonnák is jól fogytak, a vásárlók tudják, nehéz hozzájutni jó minőségű, házias ízesítésű füstöltáruhoz.

A színpadon 10 órától a Garabonciás együttes szórakoztatta a gyerekeket, 11.30-tól pedig Jász András szaxofonos.

 

 

A szervezők meghirdették a közönségdíjas szavazást „Leglátványosabb piaci stand” és a „Legkedveltebb termék” kategóriában. Lehet szavazni!

F.G.
Fotó: Marcali Gábor