A dobogó tetején zárta a világbajnokságot a győri Kálmán Motorsport

Győr+ Fotó. Kálmán Motosport
2023.12.11. 12:23

A győri Kálmán Motorsport (KMS) folyatva az évtizedes hagyományokat, ismét a dobogóra juttatta a csapat versenyzőit a ROTAX Grand Finals-on.

Bahreinben rendezték meg a gokartsport egyik csúcseseményét a ROTAX MAX Grand Finals elnevezésű világbajnokságot. A világ minden részéből érkezett az a 386 pilóta, aki ebben az évben sikeresen kvalifikálta magát erre a monstre versenyre. Idén a KMS versenyzői közül Lipovics Patrik, Krepcsik Áron és Deák Dominik kapott helyet a magyar válogatottban.

Lipovics a juniorok között egész héten jó tempót tudott menni, biztató volt a sebessége. A döntő napján sajnos a szerencse nem szegődött mellé, de még így is a 25. helyen végzett a 72 fős mezőnyben.

Deák Dominik életében először versenyzett az E20-as kategóriában elektromos motorral hajtott gokarttal, és nem vallott szégyent, mivel a szombati döntőn a hetedik helyen intették le.

Krepcsik Áron, aki fiatal kora ellenére hazánk egyik legsikeresebb és legtapasztaltabb versenyzője, egész héten nagyon tudatosan versenyzett, minden futamban a legjobb tízben zárt. A döntőben folyamatosan tartotta az élmezőny tempóját és nagy csaták után a hatodik helyen intette le a kockás zászló, alig elmaradva az élen állóktól. A verseny végén az első négy helyezett pilótát vizsgálták pályaelhagyásokért, így kifizetődött Áron okos versenyzése, mert büntetések után a második helyen végzett!

A HUMDA Academy által támogatott versenyző személyében így újra magyar pilóta zárhatott világversenyt a dobogón.

Érdekesség, hogy ezen a versenyen a kanadai Ben Coopert is a KMS csapata támogatta és ez annyira jól sikerült, hogy Cooper a DD2 Masters kategóriában megnyerte a döntőt! A tengerentúli versenyzőt már 2011-ben és 2012-ben a dobogó csúcsára segítették Kálmán Péterék, így ez különösen érzelmes pillanat volt mind a versenyző, mind a csapat számára.

A hétvégével lezárult a Kálmán Motorsport 2023-as idénye, az eredményeik pedig önmagukért beszélnek.