Győr+
2018.06.11. 08:29

Hétfőtől forgalomkorlátozás lépett érvénybe

Nádorvárosban két utca felújítása zajlik, mindegyik helyszínen forgalomkorlátozás van érvényben.

Az egyik beruházás az Orgona utca, ahol a meglévő aszfaltburkolat felújítását végzik és a csapadékvíz elvezetésen is javítanak. A felújítás egyik legfontosabb eleme az Orgona utcának a Kálvária úti csatlakozásának kisebb korrekciója, a felújítást követően a nagyobb járművek könnyebben kanyarodhatnak be az Orgona utcába a Lomb utca irányába.

 

 

A másik beruházás a Bem tér nyugati oldali útjának felújítása. Korábban itt már kicserélték az ivóvíz vezetéket, továbbá a gázszolgáltató is kicserélte a régi, rossz házi bekötő vezetékeket. A közműcseréket követően vissza tudják venni a munkaterületet, így elkezdődhet az érdemi útfelújítás.

Hétfőn – június 11-én – reggel hat órától lép érvénybe a Bem tér nyugati oldalán a megállási tilalom, az út felújításához elengedhetetlen lesz a szakasz lezárása is.

A hétfőn megkezdődött útfelújítás várhatóan három hetet vesz igénybe. Az útszakasz felújítása során ugyanaz az utcajelleg épül vissza, mint ami jelenleg is látható: a szegélyek vonalvezetése nem változik és a járda, valamint az úttest közötti zöldsáv is megmarad. Nem igazak, azok a hírek, miszerint a Bem téren megszűnik a zöldsáv és a parkba parkolókat építenek.

Az autósokat arra kérik, hogy hétfő reggeltől ne parkoljanak a Bem tér nyugati oldalán és egyben türelmüket, megértésüket kérjük.

 

GYP