Győr+
2018.06.11. 10:31

Súlyos esetek sorozata megyénkben

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten nyolcvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg, ketten életüket vesztették.

Június 4-én hétfőn este a soproni hivatásos tűzoltókat Sopron és Balf közé az Erdősarok megállóhoz riasztották, ahol kigyulladt egy helyi járatú, üresen közlekedő autóbusz hátsó féke. A buszsofőr egy porral oltó segítségével a lángokat megfékezte, a tűzoltók pedig egy vízsugár segítségével véglegesen eloltották a tüzet, majd visszahűtötték a féket.

 

Kedden éjszaka tűz keletkezett egy elhagyatott, korábban mezőgazdasági célra használt épület egyik helyiségében Győrben, a Pápai úton. A győri hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel rövid időn belül a helyszínre értek és elfojtották a lángokat. A tűzoltók az utómunkálatok során egy holttestet találtak a kiégett helyiségben. Az eset körülményeinek tisztázása érdekében tűzvizsgálat indult.

 

Összeütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi Mosonmagyaróváron, az Alkotmány utca és a Barátság utca kereszteződésében szerdán délben. Az egyik gépkocsi kidöntött egy villanyoszlopot is. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket. A műszaki mentési munkálatok idejére a Barátság utca egy szakaszát lezárták.

 

Nyomáspróba közben felrobbant egy házi vízellátó rendszer üres, egy köbméter térfogatú tartálya csütörtökön kora délután egy családi ház pincéjében Győrben a Boros utcában. Egy ember megsérült a robbanástól, őt a város hivatásos tűzoltói hozták fel a pincéből és átadták a mentőknek. A tűzoltók áramtalanították az épületet majd megállapították, hogy a robbanás következtében az épület nem károsodott, tűz nem keletkezett.

 

Összeütközött egy személyautó és egy kisteherautó Fehértó térségében, a Győrsövényház felé vezető úton pénteken este. A balesethez a lébényi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és biztosították a baleset helyszínét a rendőrség kiérkezéséig.

 

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere Sopronban, az Ógabona téren szombaton délután. A tüzet észlelte egy arra haladó buszsofőr és porral oltó készülékkel megkezdte a tűz oltását. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral véglegesen eloltották a lángokat. A tűzeset során senki nem sérült meg.

 

Motorkerékpárossal ütközött egy gépkocsi vasárnap délután Pannonhalmán a Dózsa utcában. A balesethez a pannonhalmi hivatásos és a pannonhalmi önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket, felitatták a kifolyt üzemanyagot és a forgalom irányításában vettek részt. A balesetben a motorkerékpáros megsérült, őt kórházba szállították.

 

 

Katasztrófavédelem