Nagyot alkotna az olimpián a győri tornászduó

Pécskai István Fotó: Ács Tamás
2023.12.12. 19:36

Mészáros Krisztoferre és Bácskay Csengére is nagyon büszkék lehetnek a győriek. A fiatal tornászok idén hatalmas küzdelemben kivívták a kvalifikációt a jövő évi párizsi olimpiára. A Győr+ Média stábja kedden az Olimpiai Sportparkban testközelből láthatta, hogy a két klasszis még az ünnepi időszak közeledtével is gőzerővel készül az ötkarikás játékokra.

Az élsport rengeteg lemondással jár, ezt ők is megerősítették, ahogyan azt is, hogy minden tőlük telhetőt, és talán még többet is megtesznek a sikeres párizsi szereplésért.

,,Azon vagyunk, hogy olyan gyakorlatokat rakjunk össze, amelyek segítségével akár az éremszerzés is összejöhet Párizsban. Minden szeren szeretnék új elemet beépíteni a gyakorlatomba. Ha ez sikerül, és hiba nélkül teljesítem a gyakorlatomat, bekerülhetek a döntőbe, ahol már bármi lehet” – árulta el Mészáros Krisztofer.

A 22 esztendős tornász hozzátette, az ünnepek alatt igyekszik feltöltődni, s majd újult erővel kezdeni a 2024-es esztendőt, amely a legfontosabb lehet az eddigi karrierjében. ,,Áprilisban lesz az Európa-bajnokság, amely az olimpia próbaversenyének is mondható. A topformát persze nem az Eb-re, hanem majd az olimpiára kell időzítenem. Emellett Világkupa-viadalokon tudok majd felkészülni a párizsi játékokra” – fogalmazott a sportoló.

Bácskay Csenge az Egyesült Államokban él, ott is készül az olimpiára. Rövid időre érkezett haza, s ha már Győrben tartózkodik, edzeni is lement a GYAC-os társaihoz. A tornásznő egyébként megtalálta a számításait Amerikában.

,,Nagyon jól érzem magam kint, sikerült megtanulnom a nyelvet, barátokat szereztem és beilleszkedtem. Kemény, de sikeres éven vagyok túl, kihoztam magamból a maximumot. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült kijutnom az olimpiára. Gyerekkorom óta ez volt az álmom, ezért edzettem. Szerencsére kifizetődött az a rengeteg munka, amit az évek alatt beletettem a sportba. Az edzőim rengeteget segítettek, nagyon hálás vagyok nekik” – árulta el Csenge, akitől az ifjú versenyzők aláírást is kértek az edzésen.

S hogy mivel lenne elégedett az olimpián? ,,Szeretném minden pillanatát átélni és élvezni a játékoknak, s persze mindent elkövetek annak érdekében, hogy valamelyik szeren sikerüljön kivívnom a döntőbe jutást” – fogadkozott a 20 éves sportoló.

Kapcsolódó témák: #Olimpiai Sportpark |