Győr+
2018.06.12. 09:00

Bocskor Bíborkát női művészek inspirálják

A Múzeumok Éjszakáján mutatják be a Studio Csalar első rövidfilmjét, The edge in you címmel, melynek főszereplője, és egyben múzsája Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground zenekar énekesnője. Bíborkával a Győr+ Délutánban Kaszás Kornél beszélgetett.

Az idei rendezvény központi témája a múzsa. A Studio Csalar kisfilmje egy olyan fashion film, amelyben összeér a főszereplő egyénisége a rendező vízióival.

„Szeretem a kinyújtott forgatásokat, és azt a fajta érzékenységet, amit a kialvatlanság, egy vad környezet vagy épp egy kényelmetlen helyzet eredményez. Tulajdonképpen a forgatáson ez mind megtörtént. Örültem, hogy Magyarországon is született olyan kisfilm, ami a divatot a művészetekkel egy gondolat mentén próbálja összefogni” – mondta a film kapcsán Bocskor Bíborka. A kisfilmben felcsendül a Magashegyi Underground remix zenéje is.

Az énekesnőtől azt is megtudtuk, hogy számára a múzsa egy folyamatos inspirációs pontot jelent, ami lehet akár egy ember, vagy annak gondolatai, érzései, de épülhet külleme és aurája köré is. Előadóművészként Bocskor Bíborka a női művészeket különösen tiszteli, akik bármilyen társadalmi kontextusban képesek erősek maradni és át tudják vinni a gondolataikat mindenen. „Virginia Woolf-tól visszanézve napjainkig, ismertebb és ismeretlenebb művésznőket tartok múzsámnak” – tette hozzá az énekesnő.

A Magashegyi Underground gőzerővel készül a nyári koncertekre, de a zenekar izgalmas irodalmi vonatkozású estekkel is szórakoztatja közönségét. „Volt egy koncertünk a MÜPÁ-ban, ahol Tóth Krisztina verseit vittük színpadra megzenésített formában, ezt mindenféle megfogalmazásban szeretnénk újra a közönség elé vinni. Most fejeztünk be egy új dalt is, amelyhez Beck Zoli írt szöveget” – hangsúlyozta Bíborka.

Az énekesnő a Múzeumok Éjszakája kapcsán elmondta, hogy várja a filmbemutatót, hiszen most nem lesz rajta az a nyomás, hogy énekelnie kell, és ebben a formában a közönséggel is könnyebben tud találkozni, beszélgetni.

 

 

 

Gy.P.
fotó: facebook/ Dancs Enikő Bianka Photography