Győr+
2018.06.13. 10:00

Megérint minket a múzsa

Az idei Múzeumok Éjszakája központi témája a múzsa lesz. A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum mind a tizenegy kiállítóhelyén várják programok a látogatókat. A Magyar Ispitában, június 22-én mutatják be a Studio Csalar első, The Edge In You című rövidfilmjét, melynek főszereplője és egyben múzsája Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője.

A Studio Csalar alapítója, Csalár Bence, akit bloggerként is, a divat világából is jól ismerhetünk, a Győr+ Rádióban mesélt a stúdiójáról.

A Studio Csalar első, The Edge In You című rövidfilmjében, negyven összeállítást láthatunk, kortárs magyar tervezők munkáiból. „A film koncepciója arra épül, hogy Bíborka elméjébe látunk, hogy miként éli meg saját egyéniségét, és hányféle arca lehet egy nőnek, egy múzsának” – emelte ki Csalár Bence, aki évek óta jóban van az énekesnővel. „Arra gondoltam, hogy erre a feladatra csak Bíborka lehet alkalmas. Igazam lett, hiszen tizennyolc órán át dolgozott energikusan és odaadóan.”

A Magashegyi Underground énekesnője megtisztelőnek tartotta a felkérést, ráadásul a divatot, valamint a kisfilm ötletét is kiválónak találta. „Szeretem a kinyújtott forgatásokat, és szeretem azt a fajta érzékenységet, amit például a kialvatlanság eredményezhet. Nagyon örültem a megkeresésnek, és annak is örülök, hogy Magyarországon is készült olyan rövidfilm, ami a divatot és a művészeti ágakat összekapcsolja” – mondta az énekesnő, aki saját bevallása szerint, számos ismert és kevésbé ismert művésznőt tart múzsájának.

A kisfilmben Magashegyi Underground remix is felcsendül majd, ami tovább emeli a háromperces alkotás hangulatát.

Június 22-én, a vetítést követően, beszélgetést hallhatnak Bocskor Bíborkával és Csalár Bencével.

 

Gy.P.