Győr+
2018.06.16. 11:00

Győr+ Mancsok – Tíz valóra vált álom

A Győr+ Mancsok rovatunk elérkezett az első nagy mérföldkőhöz: immár tíz menhelylakó álmát váltottuk valóra azzal, hogy segítettünk nekik otthonra lelni. Ám ez még csak a kezdet, azóta újabb kutyussal, Jonatánnal jelentkeztünk, reméljük, hogy még sok-sok állatra sikerül felhívnunk a szerető gazdik figyelmét.

Emlékeznek még Bogira, Elmóra, Fűszerre, Lujzira, Tinára, Tányára, Tulipánra, Táliára, Tomára és Aurorára? Nyolc kutya és két cica – ők mind a Győr+ Mancsok rovat gazdikeresői voltak az elmúlt négy hónapban, akiknek sikerült meglelnünk a tökéletes családot. Volt, hogy csak egyetlen napig, de olykor hetekig vártam, hogy megcsörrenjen a telefon, és Horváth Patrícia, a menhelyi állatok gondozója izgatottan, elmondhatatlan vidámsággal szóljon bele: hazaviszik  – olyankor örömtáncot jártam volna legszívesebben, és még szeretném nagyon sokszor átélni ezt az érzést.

Bogi, a Győr+ Mancsok elsőként bemutatott kutyusa gondozójával és az új gazdikkal

Legutóbb Aurorára, az ötéves cicusra mosolygott rá a szerencse: június 7-én mutattuk be ezt a teknőcmintás szőrpamacsot, június 12-én, kedden pedig már egy hordozóban találta magát, úton hazafelé – egy győrújbaráti család tagjává vált. Aurora kinti-benti cica lesz, ahogy gondozói szerették volna, így most már biztonságban élhet. Nagyon örülünk, hogy őt választották, sok-sok boldog évet kívánunk neki az új családjában!

A cicusról és a gazdiról fotót is kaptunk:

A tizedik nagy siker után sem állunk meg, a Győr+ Mancsok rovat újabb kutyussal jelentkezik, a nyolcéves Jonatánnal, akinek vélhetően még sosem volt gazdija. A menhely az egyetlen otthona, ahová az utcáról került be. Ettől függetlenül hihetetlenül okos jószág, szobatiszta, imád fürdeni, ügyesen sétál, ráadásul nagyszerűen kijön kanokkal, szukákkal és természetesen az emberekkel is, akiket eláraszt puszikkal, pacsikkal. Ha valaki időt ad neki, s megismeri személyiségét, biztos, hogy beleszeret.

Jonatán már nagyon szeretne hűséges társa lenni valakinek

Rajta kívül még hárman várnak gazdira: Marci, Merci és Berci. Nem is értem, miért nem figyeltek még fel rájuk. A négyéves Marci egy nagyszerű kutyus, aki rendkívül igényelné az ember szeretetét. Gondozója szerint, ha kell, ötven kilométeren át megy, ha kell, akkor egésznap alszik, tehát tulajdonképp bárkinek tökéletes társa lenne.

Már nagyon várjuk, hogy valaki felfigyeljen a csodás Marcira, és hazavigye őt!

Merciről és Berciről, a nyolcéves testvérpárról nem is beszélve. Korukat meghazudtolva tartják a tempót bárkivel, csordultig telt szívvel bújnak mindenkihez, hiszen feltétel nélkül szeretnek. Az pedig bárkit képes levenni a lábáról, ahogyan egymást imádják, hiszen úgy ragaszkodnak egymáshoz, hogy legszívesebben egy lépést sem tennének a másik nélkül. Csodás kedvencei lehetnének például pároknak, akik együtt sétáltatnák őket. Merci és Berci szívesen túrázna velük, vagy csak leheverednének a kertben, és örülnének, hogy végre együtt a család.

Ezek a drágaságok, Merci és Berci is megérdemlik a szerető családot!

Reméljük, hogy végül minden mancsosunk otthonra talál!

 

Érdeklődni a Győri Állatmenhely alábbi elérhetőségein lehet:

Telefon: 06202295964

E-mail: [email protected]

 

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: Marcali Gábor