Győr+
2018.06.15. 18:53

Európa serdülői a birkózó szőnyegen

Serdülő birkózó Európa-bajnokságot rendeznek Győrben június 15 – 17. között az Olimpiai Sportparkban. A versenyen 22 nemzet, 600 versenyző és közel 400 kísérő vesz részt.

„Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Győr már bizonyította, hogy rangos nemzetközi versenyeket is színvonalasan tud megrendezni” – mondta el pénteken délután Borkai Zsolt polgármester az ünnepélyes megnyitón. Kitért arra, hogy Győr városa szereti a sportot és mindig jó szívvel fogadja a sportolókat. „Nem csak a versenyzés, hanem egymás megismerése és az új közösségek kialakulása is nagyon fontos. Legyen ez az első lépés abba az irányba, hogy később már felnőtt sportolóként, ugyanilyen sikereket érhessenek el” – zárta szavait a városvezető a sportolók felé.

Hasonló útravalót kíván a birkózóknak Mr. Tzeno Tzenov, a Nemzetközi Birkózó Szövetség alelnöke, az Európai Birkózó Szövetség elnöke. „Bízom benne, hogy ez a verseny elindítja a fiatalokat a későbbi nemzetközi sikerek felé. Győr egy kiváló helyszín, a magyarok pedig már többször is bizonyították, hogy képesek nagyon magas színvonalú, nemzetközi sporteseményeket lebonyolítani.”

Bacsa Péter a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, a VB Szervező Bizottság igazgatója kiemelte, hogy a város már bizonyított az EYOF-on, így egyértelmű volt, hogy a mostani serdülő birkózó Európa-bajnokságot, majd a jövő heti Magyar Nagydíjat is városunkban rendezik meg. „Győrben nagy hagyománya van a birkózásnak, világversenyek érmesei indultak innen, például Sillai László, Klauz László és Orbán József” – tette hozzá.

„Óriási sportdiplomáciai siker, hogy a serdülő Európa-bajnokság mellett a felnőtt világbajnokságot is Magyarország rendezheti meg. Ez is azt mutatja, hogy felkerült országunk a világ sporttérképére, így nem csak eredményes sportnemzetként vagyunk számontartva, hanem színvonalas nemzetközi sportesemények házigazdájaként is” – mondta beszédében Sárfalvi Péter, Nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

A serdülő kontinensviadalt péntektől vasárnapig, míg a Magyar Nagydíjat a jövő hétvégén rendezik meg Győrben.

A részletes programot ide kattintva találnak.

 

Rozmán László

Fotó: Marcali Gábor