Győr+
2018.06.16. 07:44

Újra színeztük a Dunakapu téren – Nyárnyitó, első nap – fotókkal!

Formabontó az idei nyárnyitó, mivel két naposra szervezte az önkormányzat. A pénteki koncertet a Magna Cum Laude adta, kellemes nyáresti időben, hatalmas tömeg előtt. A nyarat hivatalosan is megnyitották a városban.

Egy órával a koncert előtt még gyülekeztek a sötét felhők Győr felett, de szerencsére csak ijesztegette az időjárás, nem ered el ez eső, a szél sem fújt, igazi nyáreleji koncert-időjárás várta azt a tömeget, akik a Dunakapu teret vették célba esti program gyanánt.

A köszöntőt Borkai Zsolt polgármester mondta, aki amellett, hogy üdvözölte a közönséget és jó szórakozást kívánt, néhány szóval említette azt a sokszínű programkínálatot, amely a várost jellemzi: – Győrben számos program közül válogathatunk, a nyárnyitó koncerteknek pedig már hagyománya van.

Egy évvel ezelőtt is itt álltam a színpadon, s azóta annyi rendezvényen találkoztunk már, felsorolni is nehéz lenne! Győr pályázott az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre, nagy harcban, de továbbjutottunk a három legjobb közé. Azért pályázunk, hogy nyerjünk! Ehhez pedig kellenek a közös élmények. Olyanok is, mint például a Győri Audi ETO KC idei fantasztikus szereplése, amikor a lányok mindent megnyertek, amit lehetett. Vagy ez a ma esti Magna Cum Lauda és a szombati Kowalsky meg a Vega koncert. Érezze magát mindenkit nagyon jól a kétnapos nyárnyitón! – zárta a polgármester.

További fotókért kattints a képre!

A színpadot innentől már a Magna Cum Laude vette birtokba, akikre rengetegen voltak kíváncsiak. A srácoknak masszív rajongói bázisa van, akik kísérik őket amerre csak tudják. Nem volt ez másként most sem, Győr vendégszeretetét más városból érkezők is élvezték. Mező Misiék pedig hozták a jól megszokott magas színvonalú muzsikát, olyan slágerekkel, mint a Színezd újra, az Ugorj!, az Engem nem lehet szeretni, s még sorolhatnánk hosszasan.

A koncertre a Virtuózok című nagysikerű tv-s műsor két győztesét is meghívták maguk mellé: Lugosi Dániel Ali klarinétművészt és Kökény Tamás nagybőgő-virtuóz gondoskodott arról, hogy egy igazi crossover csemegével legyenek gazdagabbak azok, akik péntek estére nem a portugál-spanyol VB meccset, hanem a zenei töltődést választották.

Rózsa Tamás galériája a képre kattintva hívható elő!

A srácok a Vidéki sanzon című mega-slágernél léptek a színpadra, ami máris hozta magával azt a különlegességet, hogy Mező Misi a szinte át is adta nekik a világot jelentő deszkákat: leugrott, s a közönséget is bevonva az éneklésbe dalolta el a nótát. A fiatal művészet pedig nem okoztak csalódást, sokat tettek hozzá az előadáshoz. Nyilvánvaló, hogy hatalmas jövő áll még mindkettőjük előtt!

A koncert után a közönség a tűzijátékot csodálhatta meg, amely már évek óta állandó színfoltja a nyárnyitóknak. Most érdemes egy kicsit pihenni, hiszen szombaton este kilenckor jön a Kowalsky meg a Vega!

Havassy Anna Katalin
Fotó: O. Jakócs Péter