Győr+
2018.06.19. 16:20

Öt győri bencés diák kapott díjat

A Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanévzárójának keretében díjakat, ösztöndíjakat adott át a Bencés Diákok Győri Egyesülete. Ezúttal a gimnázium öt tanulójának kiemelkedő tanulmányi eredményét és példamutató tevékenységét ismerték el.

Az ösztöndíjak, díjak alapításával és átadásával az egyesület célja a tehetséggondozás, a jövőépítés. A Bencés Diákok Győri Egyesülete a távlatokra szeretne ráhangolódni, tenni akar a jövőért, melyet tudatosan igyekszik alakítani. A tehetséggondozást és a tanév végi gazdag jutalmazási rendszert is ennek szolgálatába állítják.

A 2017/2018-as tanévben a gimnázium lány Jó tanuló – Jó sportolója Panykó Eszter 12. A. osztályos tanuló lett. Jutalma a serleg mellett 15 ezer forintos sportutalvány.

A 2017/2018-as tanévben a gimnázium fiú Jó tanuló – Jó sportolója Szabó Dávid 12. A. osztályos tanuló lett. Jutalma serleg, könyv, adidas futball labda és sporttáska. Emellett Péter Tamás főtitkár a fiatalembert különdíjban is részesítette. Jutalma jubileumi emlékérem és díszoklevél.

Fair Play-díjban részesül Rujp Miklós 12. A. osztályos tanuló, egész éves sportszerű hozzáállása, magatartása és sportteljesítménye elismeréseként. Jutalma a serleg, könyv és sporttáska mellett 15 ezer forintos sportutalvány.

A dr. Kőrösi Tamás, Péter Tamás, dr. Koór Sándor és dr. Kozma Ottó által alapított Luif Otmár ösztöndíjat Horváth Donát, 11. B. osztályos tanuló nyerte el kiváló biológia tanulmányainak elismeréseként. Az ösztöndíjas a hagyományoknak megfelelően az oklevél és a Luif Otmár füveskönyv mellé 50 ezer forint pénzjutalomban is részesült.

Az idei évben első alkalommal adták át a Bencés Diákok Győri Egyesülete által alapított Jáki Sándor Teodóz ösztöndíjat, melyet a Collegium Musicum Jaurinense iskolai énekkar arra legérdemesebb diákja vehetet át minden évben. A díjat először Százados Tamás 12. A. osztályos tanuló érdemelte ki, aki az oklevél és a Vándorapostol című könyv mellé 50 ezer forint pénzjutalomban is részesült.

A díjakat Nagy Jenő elnökségi tag, a Győri Bazilika tanácsadó testületének elnöke adta át.