Győr+
2018.06.24. 11:46

Áramlás a Múzeumok éjszakáján is

Szombaton is folytatódott a Múzeumok Éjszakája programsorozat Győrben.

Egész hétvégén színes és változatos koncertek, kiállítások és bemutatók színesítik az esti és éjszakai órákban a kultúrára éhes győrieket és az ide látogatókat. Pénteken már több ezren voltak kíváncsiak a művészeti és kulturális fesztiválra, ami idén 11 helyszínen tartogat programokat mindenkinek. Kiemelt program volt, hogy Áramlás címmel tartottak Európai Gálaestet a XIV. Magyar Táncfesztivál szombati estjén. Ez az esemény az 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázathoz is kapcsolódik.

 

További képekért kattints a fotóra!

 

A Múzeumok Éjszakája programokhoz idén is csatlakozik a Food Truck Show. 20 autó, koncertek, DJ-k, kiállítások a Rómer Ház és az Apátúr Ház mellett a belvárosban!

 

 

Jelentősen nőtt az érdeklődés országszerte is a Múzeumok éjszakája rendezvényei iránt, az online jegyeladások száma például negyedével emelkedett a múlt évhez képest – tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap reggel az MTI-vel. Elsősorban a múzeumi dolgozóknak köszönhető, hogy idén jelentősen nőtt az érdeklődés az országos nagyrendezvény iránt: az esemény honlapjának látogatottsága mintegy 35 százalékkal, a mobilalkalmazások letöltése és az online jegyeladások száma pedig 25 százalékkal nőtt a tavalyi számokhoz képest. Bár a részletes látogatottsági adatok összesítése csak néhány nap múlva várható, az már most látszik, hogy minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés “hazánk legnépszerűbb kulturális fesztiválja iránt

 

GyP, MTI
Fotó: Marcali Gábor