Győr+
2018.06.24. 12:24

Második rajtkocka Micheliszé Portugáliában

Tegnap még kétséges volt, hogy indulhat-e, sérült keze és törött autója miatt Michelisz Norbert a Túraautó Világkupa hétvégi fordulóján, Villa Realban.

A szombati tömegbalesetet követően Michelisz Norbert csuklóját fájlalta, emiatt – és a sérült bukókeret miatt – ki kellett hagynia a szombati versenyt. Az autót a Hyundai szerelői az éjszaka összerakták, így már csak Norbi egészségén múlott, hogy indulhat-e a vasárnapi időmérőn és a két futamon. „Amikor reggel kijöttem a pályára, és megpróbáltam tekerni a kormányt a sérült csuklómmal, az első húsz másodpercben biztos voltam benne, hogy nem tudom megcsinálni az időmérőt. Aztán végül kaptam fájdalomcsillapítót, és egy-egy körökre meg tudtam oldani a feladatot, de őszintén szólva sejtésem sincs, hogy versenytávon bírni fogom-e a gyűrődést” – írta Michelisz a Facebook oldalán.

A szombati futamon történt tömegbaleset:

 

Az időmérő annyira jól sikerült neki, hogy a második rajtkockából vághat neki a főfutamnak, míg a kilencedik helyről indulhat a második futamon a Villa Reali aszfaltcsíkon.

„A mai pályafutásom eddigi legnehezebb időmérője volt, a második helynek ezért is örülök nagyon, mert nem hittem, hogy összejöhet. Mindent megteszek a futamokon is, amíg bírom, csinálom!” – zárta Norbi.

 

gyp
Fotó: Michelisz Norbert Facebook