Győr+
2018.06.24. 16:52

Gyakorlós tábor az Apáczai Karon

A gyermekek szellemi, testi, lelki fejlődéséhez szükség van új élmények szerzésére, kapcsolatok építésére, melyek értékként szolgálnak majd diákjaink számára. Ezért a győri Gyakorló Iskola idén először szervezte meg napközis táborát.

Ugyan az intézményben már korábban megkezdődött a felújítás, ez mégsem gördített akadályt a tábor lebonyolításában. Az iskola profiljához tartozik az Apáczai Kar tanító szakos hallgatóinak gyakorlati képzése, így nem volt kérdés a segítség a kar részéről. Mivel az iskola épületében és udvarán május óta folynak a munkálatok, így az alsó tagozatos diákok az Apáczai Kar falai között, valamint annak tornatermében élvezhették a színesebbnél színesebb programokat.

A cél az volt, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, motiváló légkörben tevékenykedjenek, fejlesszék társas kompetenciájukat, nem mellőzve a kreativitást és önkifejezést, sőt a játékos kedvet sem. Ezért az egy hét alatt a lehető legtöbb sportprogram, játékos vetélkedő, kreatív és kézműves foglalkozás, mese és drámapedagógia, kerékpár és rendőrségi foglalkozás várta a kicsiket. A gyerkőcök megismerkedhettek a versek, mondák világával, sőt logikájukat is megmozgatták tanítóik, tanáraik.

A programok során a felhőtlen jókedv, a vidámság került a középpontba. Az önfeledt szórakozás, a kötetlen beszélgetések, az érdekes programok biztosították a kellemes kikapcsolódást a tanulók számára.

Rumi Barbara