Győr+
2018.06.25. 16:05

Újra helytálltak a győri katonák

Néhány napha már, hogy véget ért Bakonyban a Tobruq Legacy 2018 elnevezésű légvédelmi rakétaharcászati gyakorlat, ahol 19 ország, közel ezer katonája vett részt. Győrből összesen 250 fős kontingens teljesített szolgálatot.

A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái kiválóan teljesítették a feladatokat, amelyeket a nemzetközi gyakorlat állított eléjük. Idén – a gyakorlat negyedik évében – Magyarország volt a házigazda, amely azt jelentette, hogy a magyar honvédekre nemcsak a végrehajtás során, hanem egyéb más feladatokban is kiemelt szerep hárult.

A Tobruq Legacy egyik legfontosabb célja a nemzetek közti együttműködés fokozása. A gyakorlatra 300 technikai eszközzel érkeztek a nemzetek: vezetési elemekkel, radarokkal, légvédelmi rakétákkal, indítóállványokkal, valamint logisztikai, szállító és támogató eszközökkel. Az eseményt négy nemzet vadász-, szállító- és kiképző repülőgépei, valamint helikopterei támogatták.

– Szakmai téren a legfőbb kihívást a különböző adat és információs kapcsolatok felépítése és a NATO elvek szerinti üzemeltetése jelentette. Természetesen ezek mellett nem maradtak el a szokásos repülések sem, melyet az állomány talán a leginkább élvezett – mondta Matyi Tibor alezredes, a győriek megbízott parancsnoka.

A Győr+ TV Híradója forgatott a helyszínen, nézzétek meg a videót is!

 

Fotó: Cseszreginé Csekei Judit százados