Újabb pontokat vesztettek férfi kéziseink

Győr+
2019.02.23. 20:24

A győri Agrofeed ETO-SZESE férfi kézilabda csapata a tavaszi szezon első hazai meccsén egyik legnagyobb riválisát, a Váci KSE csapatát látta vendégül a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A klubvezetőség a mérkőzés megkezdése előtt Schneider Miklóst köszöntötte, aki immáron apaként vághatott neki a mérkőzésnek. Ezt követően a kezdődobást a győri születésű Világ- és Európabajnok kajakos, Takács Tamara végezhette el.

A mérkőzést a Paár, Kovácsovics, Sokoray, Goór, Szabó, Lakosy hatossal kezdte a csapat, Nahajjal a kapuban. Labdaszerzést követően az első gólt Szabó zúdította a kapuba, majd Nahaj is bemutatkozott a kapuban három bravúros védéssel. Öt percen belül három kétperces kiállítást is kiosztott a Horváth-Marton bírópáros, így érzékeltetve a játékosokkal, hogy a mérkőzésen a durvaságot nem fogják büntetlenül hagyni. A vendégek a 8. percre kétgólos előnyre tettek szert, melyet a 10. percre négy gólosra növeltek, így Deáki mester kénytelen volt időt kérni (1-5). Gólképtelenségünkön azonban az időkérés sem segített, egészen a 15. percig kellett várni a második gólra. Mivel a kezdő csapat nem találta a réseket a váci védőfalon, ezért érkeztek a cserék, Czene, Győri-Dani és Pordán kapott lehetőséget. A 20. percben 3-12-es állásnál ismét időt kértek a győriek, ezt követően Czene találataival tudták tartani a kilenc gólos különbséget a félidő végéig. Félidőben az eredmény 7-16.

A második félidőt azzal a felállással kezdték a hazaiak, amivel az első félidőt befejezték, csak a kapuban cserélték Nahajt Pulaira. Ezt a játékrészt sokkal jobban indították mint az elsőt, Pulai védéseivel, Czene és Paár góljaival. A 40.percben Goór találatával felzárkóztak hat gólra, ezután Paár kiállításával emberhátrányba kerültek így a gólszerzés még nehezebbnek bizonyult. Az utolsó negyedórához érkezve, Kőhalmi is játéklehetőséget kapott. A csapat ismét hullámvölgybe érkezett a 45. percet követően, így a vendégek meg tudtak lépni tizenegy góllal (50.perc 14-25). Az 52. percben emberelőnybe kerültek a győriek, ezt ki is tudták használni és csökkentették a különbséget kilenc gólra (54.perc 16-25). Az 55. percben a vendégek kapitánya kért időt, melyet követően a különbség nem változott, az utolsó gólt Hollós szerezte, mellyel beállította a 19-28-as végeredményt.

„Ősszel mi voltunk a jobbak, most a megerősödött Vác az első félidőben eldöntötte a mérkőzést.”- mondta Deáki István.

Agrofeed ETO-SZESE – Váci KSE 19 – 28 /7-16/

Agrofeed ETO-SZESE: Nahaj, Pulai, Szabó 1, Bella 2, Sokoray 3, Kőhalmi , Győri-Dani, Goór 2, Schneider 3, Kovácsovics , Lakosy , Czene 4, Papp 1, Hollós 1, Paár 2, Pordán , Edző: Deáki István.

Folytatás: 2019.03.02. 11:00 Telekom Veszprém U21 – Agrofeed ETO-SZESE

Helyszín: DEVM Sportcsarnok, Veszprém

Forrás: etokc.hu
Fotók: Marcali Gábor