Győr+
2018.07.01. 19:59

Egyre sikeresebb a Kommandós Tábor – sok-sok fotóval

Idén is két turnusban rendezi meg Kommandós Táborát az Erőszakmentes Generációkért Egyesület, amelyet a 9-18 éves korosztály részére szerveznek. A helyszín most is a Győri Gyermektábor, a Győr+ Média pedig az első turnusnál vendégeskedett.

A Kölyök Kommandós Tábor történetében különleges az idei esztendő, hiszen 10. éve már, hogy a gyermekeket az összetartásra, a kitartásra, a bajtársiasságra, a becsületre, a tiszteletre és az állóképességük fejlesztésére tanítja. Az első turnus már véget ért, július 23-án rajtol a második, amely szintén telt házzal működik majd.

– Minden évben hatalmas siker a Kommandós Tábor, tíz éve már minden nyáron kettő vagy három turnust indítunk, mindig 40 gyermek részvételével. Igyekszünk őket minél több mozgásra rábírni, hogy tudjanak és akarjanak csapatban dolgozni, s az egészséges versenyszellem is fejlődjön bennük – kezdte Domschitz Katalin táborvezető, aki egyben az Erőszakmentes Generációkért Egyesület elnöke is. Ez utóbbira jó példa egyébként azt a reakcióidő fejlesztő ügyességi játék, amelyet a gyermekek lelkesen és nagy odaadással végeztek. Sőt, volt aki dühbe is gurult egy-egy rossz döntése után, de sebaj: itt az indulatait is megtanulja kezelni a táborlakó!

További képekért kattinst a fotóra!

Egyre gyakoribb egyébként, hogy határainkon túlról is érkeznek diákok, az első turnusban például öt szlovákiai gyermek is részt vett. Ez külön öröm, hiszen a rendezvény színvonalát és népszerűségét mutatja. Az elvárásoknak a szervezők is megfelelnek, minden évben frissítik a játékos és sokszínű feladatokat.

– Mindig igyekszünk változatos feladatokat, játékokat összeállítani a táborlakóknak, amelyeket persze befolyásol az időjárás és a gyermekek életkorának összetétele is – ezt már Pozsgai Zsolt, az Erőszakmentes Generációkért Egyesület tagja mesélte, aki kezdetektől segít a tábor lebonyolításában. – Minden turnus megismerkedhet az airsoft alapjaival, ahogy a vízből mentés tudományába is belekóstolhatnak. A túrázást is megismertetjük velük, sőt, az erdőben különböző feladatok is meg kell oldaniuk.

Azt is megtudtuk, hogy a gyermektábor adottságait kihasználva a rajok bunkert építenek maguknak, indulót írnak, csapatzászlót készítenek, íjászkodnak és még hosszasan folytathatnánk. A meghívott vendégek mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen tiszteletét tette már az első turnusban a rendőrség közlekedésrendészeti osztályának munkatársai, illetve bűnmegelőzési szakemberek is.

A gyermekek pedig nem csak kikapcsolódásnak és remek kalandnak tekintik a Kommandós Tábor, hanem többük már most fontolgatja: a jövőjét is valami hasonló munkakörben képzeli el.

– Nagyon tetszik a tábor, s a szakma iránt is érdeklődőm: rendőr szeretnék lenni – mondta el érdeklődésünkre Deli Kristóf, az egyik táborlakó. – Szeretem a feladatokat, a játékokat, az edzéseket, imádok itt lenni! A kedvencem a reggeli torna és az airsoft volt – zárta lelkesen a srác.

Czelter Maja már ötödszörre vesz részt a táborban, s azt sem titkolta, miért tér vissza évről-évre: – Itt mindig kiélhetem magamat! Én is élveztem az arisoftot, de éjjeli őrzés is nagyon tetszett. Ha felnövök, én is szeretnék kommandós lenni – zárta a mosolygós lány.

Az idei Kommandós Tábor első turnusa tehát sikeresen zajlott, a gyermekek élvezték minden pillanatát, s ahogy a tábor szervezői is megerősítették: sikerült igazi csapatot kovácsolni a diákokból. A második „felvonásig” most egy kis pihenő vár a felnőttekre, hogy újult erővel mutassák meg: mobiltelefon nélkül is van élet, nem is akármilyen!

Havassy Anna Katalin/Kiss Bernadett
Fotó: Kölyök Kommandó Facebook