Győr+
2018.07.03. 20:03

Bélyegkiállítás a Semmelweis-emlékév keretében

Magyar és külföldi bélyegeken, valamint tudományos anyagokon keresztül mutatja be a kétszáz éve született Semmelweis Ignác életét és korát a budapesti Bélyegmúzeum kedden nyílt tárlata.

A Semmelweis-emlékév egy „mozaikdarabja” ez a kiállítás, amely az orvoshoz kapcsolható filatéliai megjelenéseket gyűjtötte össze – mondta el Nikodém Gabriella, a Bélyegmúzeum igazgatója a tárlat keddi megnyitóján.

A kiállítás szála és Semmelweis Ignác életútja, emlékezete párhuzamosan halad a vitrinekben – emelte ki Szabó Jenő főmuzeológus, a kiállítás kurátora.

 

 

A bemutatón láthatók a Semmelweisről megjelent magyar bélyegek az eredeti bélyeggrafikák társaságában, valamint az adott korszakot megjelenítő bélyegekből is kiállítottak néhányat. A Semmelweis Egyetem archívumából megtekinthetők nyomtatványok, kéziratok, kötetek és kisplasztikák, valamint megjelennek Semmelweis kortársai, az őt támogató, valamint bíráló orvosokat megjelenítő bélyegek is. Az utolsó vitrinben a külföldön kiadott Semmelweis-bélyegek láthatók.

 

MTI

MTI Fotó: Balogh Zoltán