Győr+
2018.07.07. 14:03

Értékes eredmények az U18 EB második napján – fotókkal

Az U18 EB második napjának délutánján hét atlétánk szerepelt döntőben és értékes helyezésekkel, tapasztalatokkal fejezték be versenyeiket.

Éles küzdelemben elért rangos második helyezést szerzett 100 méteren Takács Boglárka és Illovszky Dominik. A női döntőben – ritkán látható hármas holtverseny után – az ARAK Up. Akadémia vágtázójának ezüstérme korcsoportos csúcsot is jelentett/ 11,75 mp. VargaTamás tanítványa Nguyen Anasztázia 2010-ben elért idejét javította meg egy századdal.

Illovszky Dominik 10,70 -es eredménnyel ért célba. A Bp.Honvéd atlétája, Karlik Pál versenyzője/ nevelő edzője Könye Irma, végig igen szoros és nagy küzdelmet hozó 100 méter után vehette át a kiérdemelt fényes medált.

Az elismerésre méltó ötödik helyen fejezte be a távolugrást Endrész Klaudia/613 cm +2,8w. Nyolcadik helyen zárta a döntően jó eredményekkel felépített hétpróbáját Szűcs Szabina/ 5299 pb és szintén ezen a helyen végzett a súlylökés EB döntőseként Fekete István/17,58 m-5 kg.

Tizedik legjobb volt versenyszáma mezőnyének döntőjében a diszkoszvető Peringer Márk/50,17 m -1,5 kg és hármasugró Fejes Karsa/ 14,13 m. Egyéni csúccsal jutott elődöntőjéből a fináléba a négyszázas Molnár Janka/54,20 mp és szintén hellyel lépett a 200 méter elődöntőjébe Farkas Bence/21,69 mp.

A szombati program 17,00 órakor folytatódik Győrben.

Lakatos Krisztián fotóiért kattints a képre!

A péntek délután rajthoz állt magyar atléták egy részét is megszólaltatták versenyük után az EB sajtócsapatának tagjai:

Takács Boglárka, 100 m: „Mindenki itt volt és szurkolt nekem. A családom és barátaim jelenléte motivált. Most ennyi telt tőlem, picivel jobbat szerettem volna, de ennek az eredménynek is örülök.

Illovszky Dominik. 100 m: „Nagyon izgultam. Negyedikként jutottam be és tudtam, hogy itt bármi történhet. Az edzőmmel lépcsőzetesen akartunk előre jönni a döntőig; mindig az adott kihívásra koncentráltunk. Meg is lett az eredménye. Egy ezüstérem. Ez volt az a bónusz, amit tegnap említettem. Buenos Aires sok kihívást tartogat még; remélem, sérülésmentesen tudok készülni a versenyre és remélem onnan is egy egyéni csúccsal térek majd haza.”

Szűcs Szabina, hétpróba: „A csalódásokból és az örömteli pillanatokból is bőven jutott nekem ezen az Európa-bajnokságon. A hétből öt szám azért elég jól sikerült. A dobószámokat nagyon elrontottam és a 800 méteres síkfutás sem sikerült úgy, ahogy vártam, pedig szeretek esőben versenyezni. A 200 méteren és a távolugrásban elért eredményeimre viszont nagyon büszke vagyok.

Molnár Janka, 400 m: „Kicsit kiengedtem a végén, tudtam tartalékolni. Az orosz lánynak volt csak jobb ideje nálam, úgyhogy őt akartam utol érni. Az volt a cél, hogy minél jobb időt fussak; egyéni csúcs lett, pedig úgy éreztem, hogy ebben a futásban még több lesz holnap.”

Farkas Bence, 200 m: „Egyáltalán nem számítottam erre az egyéni csúcsra, de hála a jó égnek így sikerült. Az időjárás egyáltalán nem zavart szerencsére. A középdöntőben a 3., 4., 5. helyre van esélyem.”

Felber Balázs, 2000 akadály: „Az eleje könnyen ment a végére viszont nagyon bezsibbadtam. Volt egy kis verekedés is az első két körben, ami megnehezítette a dolgunkat. A végére elfogyott minden erőm, alig bírtam már. Az eső nem zavart kicsit sem, jó idő volt a futáshoz. A jövőben erősödnöm kell és jókat szeretnék futni, mert kevés voltam a végére.”

Nagy Pálma , 200 m: „Az egyéni csúcsomnál csak egy tized másodperccel futottam lassabbat. Ennek nagyon örülök, mert szerettem volna a legjobb időmhöz közeli eredményt elérni. Sajnos nem jutottam be a középdöntőbe, de felemelő érzés volt hazai közönség előtt versenyezni.

Simon Virág, 200 m: „A kanyarban nem toltam annyira, mint ahogy azt kellett volna, de a végén megpróbáltam behozni a lemaradást és szerintem sikerült is. Imádom ezt a pályát, imádok itthon versenyezni: itt csak jót lehet futni.

 

Forrás: atletika.hu
Fotó: Lakatos Krisztián