Győr+
2018.07.08. 07:43

Kuka Berci ma is várja a Győrkőcöket! – ne hagyd ki a találkozást!

Évek óta már, hogy Kuka Berci is vendége a Győrkőcfesztiválnak. Az első napon is rengetegen találkoztak a barátságos manóval és segítőivel, s ami még klasszabb: csupa hasznos ismeretre tettek szert azok, akik végigcsinálták a kalandokat. Ma még van idő, irány a Radó-sziget!

Kollégáink az elmúlt hetekben, napokban gőzerővel készültek, hogy a hétvégére minden a legnagyobb rendben legyen, hiszen ismét kirándulásra indultak a Győr+ Média Zrt., a Győr-Szol Zrt. és a GYHG Nonprofit Kft. erdei kismanójával, hogy a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát hirdessék.  Kuka Berci egyébként egy 36 állomásos roadshow-n van túl idén, Győr-Moson-Sopron megye 112 településéről lehetett jelentkezni résztvevőnek, kollégáink pedig iskolákba,óvodákba vitték és hirdették Kuka Berci tanítását.

A gyerekek imádják a szelektív szemét horgászatot
(Galériánkért kattints a képre!)

Kuka Berci, a barátságos erdei manó ezúttal is Zöld Zugolyból látogatott el a 11. Győrkőcfesztiválra, a Radó-szigetre, ahol az első napon ismét a gyermekek kedvence lett!

Iván Gábor, a Győr+ Média marketing csapatának munkatársa megkeresésünkre elmondta, idén megújult 5 állomással, izgalmas ötpróbával próbálják megfűszerezni a gyermekek életét, rávenni őket a környezetvédelemre. Az állomásokon pecséteket gyűtjhetnek a győrkőcök, amiket a játék végén Kuka Berci Kincstárában válthatnak be ajándékokra: ceruzára, zsírkrétára, ezek természetesen környezetbarát csomagolásban kerülnek új tulajdonosukhoz.

Gyertek, játsszunk együtt!

Igazi újdonság a Nagy palackprés, a magukkal hozott üveg összepréselése és szelektív elhelyezése után újabb ajándékot választhatnak a kicsik és nagyobbak. Persze ha nincs otthon ilyen palackprés, akkor se keseredjen el senki! Ugyanúgy praktikus, ha alaposan összetapossuk a kiürült üvegeket, s így visszük el valamelyik gyűjtőszigetre, a megfelelő konténerbe bedobva azt.

Próbáld ki Te is a nagy palackprést!

Kuka Berci egyébként minden évben kitalál valami újítást, nem kis fejtörést okozva ezzel segítőnek. Idén egy képet álmodott meg, amelyen persze hogy ő is szerepel 🙂 A kép pedig attól válik különlegessé, hogy műanyag kupakok felragasztásával lesz igazán élethű és eredeti. A felragasztásban a gyermekek jeleskedhetnek, s ahogy a első nap mutatta: roppant népszerű a feladat, s tetszetős az elkészült alkotás.

Sok-sok kérdés és kérés érkezett be a Kuka Berci csapathoz év közben is, hogy hol lehetne a kis manó figurájával ellátott pólót vásárolni. Nos, jó hír, hogy idén már kapható a Kuka Berci póló, amit szintén a Radó-szigeten lévő bázisunknál vásárolhattok meg, igencsak baráti áron, érdeklődjetek bátran a színekről és a méretekről.

Kuka Berci kupakokból!  Ragassz Te is egyet, hogy egy klassz kaland részese légy!

Kuka Berci KalandPartja az idei Győrkőcfesztiválon az első nap hatalmas sikert aratott, közel 1700 gyermek döntött úgy, hogy részt vesz a játékokon. Vasárnap is mindenkit szeretettel vár Kuka Berci, akivel készülhetnek közös fotók, lepacsizhattok a barátságos kis manóval s persze jelentkezhettek a játékokra is. Kalandozzatok velünk, miközben szinte észrevétlenül megismerkedhettek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, praktikumaival és könnyedségével is.

Vasárnap is mindenkit vár Kuka Berci és csapata!

Ne hagyjátok ki a találkozást, mindenkit vár Kuka Berci KalandPartja a Radó-szigeten! Keressétek a zászlókat vagy a felfújható Bercit s biztos, hogy megtaláljátok az egyik legklasszabb helyszínt! Mi ott leszünk, s mindenkit szeretettel várunk, kalandra fel!

A Győrkőcfesztivál tegnapi beszámolóit ITT és ITT olvashatják bővebben.


Ferenczy Balázs/Havassy Anna Katalin
Fotó: Marcali Gábor