Győr+
2018.07.08. 08:46

Gyűlnek a helyezések, a Buenos Aires-i kvóták – fotókkal

A szombat délutáni program bővelkedett igazalmakban és látnivalókban Győrben. Az U18 EB harmadik napjának délutánján egy szoros hajráversenyben megszületett a magyar csapat harmadik ezüstérme.

Apáti Bence 1500 méteren állhatott fel a dobogó második fokára/3:55,53 p. Kalapácsvetésben/ 5 kg a jól összpontosító Doma Benedek hatodik, egyéni csúcsot javító dobásával a negyedik helyet szerezte meg/74,95 m.

Nyolcas pályát kapta Molnár Janka a 400 méter fináléjában, ahol jó futással a hatodik helyen ért célba/ 53,99 mp. Nyolcadikként teljesített a 2000 akadályon a végig jól helyezkedő Urbán Zita/ 6:50,41 pb. – Farkas Bence szintén ezen a helyen fejezte be a 200 méteres döntőt. A 11. pozícióban zárta versenyét a kalapácsvető Sztupák László/69,83 m és a magasugró Hódossy-Takács Sámuel/195 cm.

A befejező napi versenyekre a szombati selejetzőkből is többen továbbjutottak, és folytatja a tízpróbát Timár Gergely. Kezdési időpont: 10,00 h, illetve 17,00 h.

Galériánkért kattintson a fotóra!

Szombaton délután is megszólaltattak több magyar atlétát az U18 EB sajtó csoportjának tagjai:

Molnár Janka, 400 m: „Teljesen elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. A bemelegítésnél már éreztem, hogy a lábam nincs száz százalékon, így nagyjából hasonló időt vártam magamtól. Ebben a döntőben benne lehetett volna akár a dobogó is, de nagyon fáradtak a lábaim az előző két futás miatt.

Farkas Bence, 200 m: „Sokat kellett várni a rajtra, ez megzavart és emiatt is lett gyengébb az időm. Nagyszerű, hogy kijutottam Buenos Airesbe, ez felülmúlta minden várakozásomat.”

Sztupák László, kalapács: „Kicsit fáradt voltam. Ez volt életem első nagy versenye; fura is volt és talán ezért nem sikerült olyan jól. De az is nagy szó, hogy idáig eljutottam, aminek nagyon örülök. Szerettem volna egyéni csúcsot dobni, ami most sajnos nem sikerült; majd legközelebb.

Bacsa Fanni, 100 gát: „Nagyon nagyon reménykedek, szeretnék a döntőben futni. Igazából ezt a futást elrontottam, de még bízom a lehetőségben. Örülök, hogy egyáltalán az elődöntőig eljutottam, meglepne, ha döntőt futnék, de nagyon boldog lennék, ha sikerülne valamilyen csoda folytán.”

Huller Dániel, 400 gát: „Éreztem, hogy nem kell 100%-ot nyújtanom. Ha kifutottam volna magam, akkor holnapra kicsit sok lett volna. Mindent beleadok holnap és majd eldől, hogy mire lesz elég. Az első futamban futott angol ellenfelemtől kissé tartok. Az látszik, hogy sokkal többre képes.

Bánóczy Árpád, 400 gát: „Szerintem ez egy egész jó eredmény volt. A tegnapi nap nagyon elfárasztott, mert annyira nem voltam felkészülve két futásra, háromra. Szerintem életem első nagy nemzetközi versenyének ez remek volt. Próbáltam jobban teljesíteni, de sajnos elfáradtam a végére.

Kiszel Zsófia, 400 gát: „Nagyon vártam ezt a versenyt, mert abban reménykedtem, hogy jobban sikerül, mint a tegnapi futásom. Az váratlanul ért, mert nem számítottam ilyen jó időre. Ennek fényében vágtam neki a mai napnak, de valószínűleg az előző egyéni csúcs sokat kivett belőlem.”

Kőszegi Mira, 400 gát: „Óriási szembeszél fújt, ami nagyon elfárasztott. A vége nem lett jó, de úgy érzem mindent megtettem és végre élveztem a versenyzést és mosolyogva tudtam a rajthoz állni. Az edzőmnek voltak elvárásai, én csak boldog akartam lenni futás közben.”

Szabó Eszter, gerely: „Lehetett volna jobb is a teljesítményem, de a lényeg, hogy bejutottam a döntőbe, ahol szeretnék jobb eredményt elérni. Ha dobnék egy egyéni csúcsot, azzal már nagyon elégedett lennék.

Misák Dominika, gerely: „Nem tudom értékelni ezt az egészet. Az első dobásom nagyon jó lett volna, amivel a döntőbe kerülhettem volna, de kiléptem. Nem is értem, hogy léphettem ki… Ezután teljesen szétzuhantam fejben. A célom az ifi Olimpia volt, de ahhoz a döntőbe kellett volna kvalifikálnom magam. A jövőre jelenleg nem tudok gondolni, mert először is ezt az óriási hibát kell kijavítanom.

Forrás: atletika.hu
Fotó: Lakatos Krisztián