Győr+
2018.07.15. 13:57

VB-döntő: Egyelőre nem találtunk francia szurkolót

Az egy hónapos focimámor vasárnap este véget ér, s újabb négy évet kell majd várni a világbajnokságra. Ma azonban még minden a fociról szól, s kiderül, Horvátország vagy Franciaország emelheti-e magasba a kupát. Győrieket kérdeztünk kinek szurkolnak.

A meglepetések, a drámák, az öngólok világbajnokságának is tartják sokan az idei, Oroszországban megrendezett tornát. Tény, hogy sok minden nem úgy alakult, ahogy azt előre sejteni lehetett, vagy az idény közbeni formák mutatták. Nagy csapatok potyogtak ki méltatlanul korán, de persze arról sem szabad elfelejtkezni, hogy voltak olyan nagyágyúk, akik be sem kerültek a 32-es mezőnybe.

Szombaton kiderült, a bronzérmet Belgium vihette haza, az fiatal, megújított Anglia pedig a negyedik helyre ért oda. Előbbi helyezése várható volt, már az EB-is megmutatták erejüket. Az angolok viszont kellemes meglepetést okoztak szurkolóiknak és a világnak is.

A foci egy kicsit tényleg hazatért, Anglia a bronzmeccsig menetelt…

Pickfordnak pedig rengeteget köszönhetnek, pedig talán a kapusposzt gyengeségétől féltek a legjobban a szigetországiak. A belga játékosok többségében benne van még legalább egy Európa Bajnokság, de sokukkal vélhetően négy év múlva is találkozhatunk. Hogy akkor meddig sikerül eljutni, most még kérdés.

Ami biztos, ma csak egy csapat örülhet. Kíváncsiak voltunk, vajon a győriek szíve kért dobog a döntőben, így néhányuknak nekiszegeztük a kérdéseinket.

– Horvátországnak szurkolok a döntőben, nem kedvelem a francia csapatot – kezdte Oross Bálint. – Inkább harcos meccset várok, mint szép focit. Franciaországnak nem kellett annyi hosszabbítást játszani, így szerintem pihentebbek lesznek, de hiszek a horvátok szívében és lelkesedésében. Remélem ők nyernek a végén!

Amikor 6 éves volt, a nagypapáját lelőtték. A családjával folyamatosan bujkáltak, mivel háborús övezetben éltek. Gránátok és lövések hangja mellett nőtt fel…. Több edző is elutasította, mondván túl gyenge és szerény a labdarúgáshoz… 2018-ban történelmet írva, Luka Modric a döntőig vezette a horvát labdarúgó-válogatottat!

– Izgalmas, hajtós meccset várok a döntőtől, Horvátországnak szurkolok – mondta dr. Takács Dávid. – A horvátok szerintem már nagyon fáradtak, a franciák fittebbek és egyéniben is erősebbek, képzettebbek. Valahogy minden Franciaország mellett szól. De Horvátország érzelmileg sokkal motiváltabb, s a legutolsó meccsen mutatott teljesítményük alapján megérdemelnék a végső győzelmet. Sok meccset nem láttam, de szerintem a legjobb teljesítményt a világbajnokságon a horvátok kapusa, Subasic nyújtotta eddig. A VB terasz hangulatos volt, s külön kiemelnék a kulturált automata mellékhelyiség megépítését! Kár, hogy vége lesz a világbajnokságnak! – zárta a sportot kedvelő fogorvos.

Remélem a horvátok nyernek!- jelentette ki Bella Ildikó, aki általában otthon nézte a meccseket. Jó mérkőzések voltak. Számomra a legemlékezetesebb mégis a horvátok Anglia ellen aratott győzelme volt. Hihetetlen izgalmakat hozott az az összecsapás. Ma remélem Modric emeli fel a kupát!

– Örülök a döntő párosításának, izgalmas, jó meccset várok, mindkét csapat óriási lehetőség előtt áll – mondta Harcsás Gergely, aki a két évvel ezelőtti Európa Bajnokságon a helyszínen szurkolt a magyar válogatottnak, így a francia nép habitusával közelről megismerkedhetett. – A franciákat tartom esélyesebbnek, de szerintem a gall védőket zavarba hozhatja a horvát támadósor. 1-1-et és hosszabbításos francia győzelmet tippelek. Ám mivel két Inter-játékos is ott van a horvát keretben, ezért a horvátoknak szurkolok. A VB legjobb játékosa nekem egyértelműen Luka Modric, a döntőben viszont Kylian Mbappé lesz a legjobb! – zárta a Kossuth Rádió riportere.

A Győr+ Média Facebook oldalán egyébként mindenki szavazhat, egyelőre itt is horvát fölényről számolhatunk be!

A VB Terasz a Rába-parton természetesen ma is vár minden focikedvelőt, szurkoljon akár a horvátoknak, akár a franciáknak. A terasz nyitása a mérközés előtt egy órával lesz, s ekkor már beszerezhetők a frissítők és a ropogtatni valók is!  Szurkoljon együtt a város az utolsó mérközésen, tegnap is klassz volt a hangulat!  Aki szeretne árnyékos helyet is talál magának, ha időben érkezik!

HAK
Fotó: Nemzetisport, Facebook,  O. Jakócs Péter
Nyitókép