Győr+
2018.07.17. 13:52

Ezt kifogta: bajnok lett megyénk női horgásza!

Nagy volt az izgalom a horgászok körében, hiszen az elmúlt hétvégén rendezték a LV. Női Országos Bajnokságot, ennek apropóján készítettünk interjút Magyar Gábor Szövetségi kapitánnyal.

A Magyar Országos Horgász Szövetség július 13-a és 15-e között a Maconkai víztározón rendezte meg LV. Női Országos Bajnokságot. A hölgyek mezőnyének szövetségi kapitánya a győri Magyar Gábor, akit közvetlenül a verseny után kérdeztünk a részletekről.

A szövetségi kapitány érdeklődésünkre elmondta: a Női Országos Bajnokság záró három fordulója egy alapvetően pontyos vízen, Maconkán zajlott. A fordulókra pénteken, szombaton és vasárnap került sor. Fő hal a ponty és a törpeharcsa volt, e két halfaj horgászatára alapultak a taktikák. Több esetben nehéz döntést jelentett, hogy ki-ki melyik halra horgászik, mert hasonló súlyt hozhatott mindkét koncepció. A törpeharcsák három és fél dekásak, a pontyok nagy átlagban nyolcvan deka és egy kiló közöttiek voltak. Bónuszhalként kétkilós vagy nagyobb pontyok is horogra akadtak. Az egyes fordulókban kimagaslóan nagy fogások is előfordultak, összességében nézve a három versenynapot ötven-ötvenöt kiló halat kellett fogni a jó eredmény eléréséhez.

A Győr-Moson-Sopron megyében horgászó Gyulánszki Nikolett nagyobb előnnyel érkezett a versenyre. Esetében a cél a vezető pozíció megtartása volt. Biztonsági horgászattal ez sikerült is, így a bronz és az ezüstérmeket követően Niki 2018-ban megnyerte a Női Országos Bajnokságot. A második Walter-Barna Diána, a harmadik Kovács Hajnalka lett. Győr-Moson-Sopron megyéből Hoffer Réka is horgászott a Női Országos Bajnokságon, ő a hetedik helyen végzett.

Magyar Gábor az augusztus végén Lengyelországban, azon belül Wroclavban megrendezendő Női Világbajnokságról is beszélt portálunknak. „Egyenlőre kevés az információ a VB helyszínéről. Egy duzzasztott folyóról van szó, amelynek vize mély, vízszintje gyakran változik, fő hala a sneci és a keszegfélék. A közeljövőben a helyszínen felmérjük a lehetőségeket. A világbajnokságot illetően optimista vagyok. Noha Magyarországon nem népes a hölgyek mezőnye, mégis nagyon jó horgászok vannak a versenyzőink között, akik összetett feladatokat is meg tudnak oldani” – tekintett a jövőbe Magyar Gábor szövetségi kapitány.

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége ezúton is elismerését fejezi ki és gratulál a megyei horgászoknak!

 

Nagy Csaba
Fotók: www.mohosz.hu