Győr+
2018.07.17. 16:59

Tizenhárom nemzet fiatalja táborozik Győrben

Az Első Győri Lions Klub három éven keresztül láthatja vendégül a nemzetközi ifjúsági cseretábor lakóit.

Az első turnus már a múlt héten megérkezett, ekkor még családoknál laktak a fiatalok. Vasárnap délután azonban már egy csapatot alkot a 25 fős társaság, akik Brazíliából, Tajvanról, Indiából és több európai országból érkeztek Győrbe, táborhelyük pedig a gyirmóti Achilles-park.

 

 

Az ismerkedő estet követően, hétfőn a győri Városházán kezdődött a program, ahol Radnóti Ákos köszöntötte a táborozókat. „Mindig szívesen látjuk a külföldi vendégeket Győrben, örülök, hogy most egy 13 nemzetet felvonultató csapat is ellátogatott hozzánk, a Lions nemzetközi ifjúsági cseretáborának keretében. Azt gondolom, egy tartalmas hetet fognak itt eltölteni, hiszen nem csak Győrt, de a környező települések nevezetességeit is megismerik majd. Az önkormányzatnál sokat dolgozunk azon, hogy az itt élők és azok is, akik ellátogatnak ide, jól érezzék magukat! Büszkék lehetünk az elmúlt években elvégzett tudatos munkára, melynek eredményeként remélhetőleg a fiatalok is magukkal viszik Győr és egész Magyarország jó hírét!” –zárta az alpolgármester.

 

Az élményekről gazdag programkínálat gondoskodik, mely egyaránt magában foglalja a kikapcsolódást és az érzékenyítést is, mely a Lions Klubok egyik kiemelt feladata. „Fontos számunkra, hogy már fiatal korban elkezdjük az érzékenyítését, ezért például csörgőlabda meccset szervezünk látássérültekkel közösen, találkozunk vak emberekkel, de meglátogatjuk a balesetben komoly sérülést szenvedett Foki Nikolettet is. Emellett persze bejárjuk a környéket és igyekszünk megmutatni vendégeinknek a régió legszebb részeit” – mondta Solymosiné Kiss Ilona, a tábor igazgatója.

Pannonhalma, a Komáromi Erőd, és a Balaton is szerepel a programban, mely július 26-27-én Budapesten zárul.

 

Ficsór Dávid

fotó. O. Jakócs Péter