Győr+
2018.07.18. 07:00

Négy új dallal nyitották a nyarat

A Mary PopKids tavasszal a RómerKvelle Fesztiválon adott telt házas koncertet, a Múzeumok Éjszakájára pedig a frontemberük, Kama hozta el szóló produkcióját.

Annak ellenére, hogy szorosabb szálak nem fűzik a zenekart Győrhöz, szinte már hazajárnak. Talán ennek is köszönhető, hogy az új dalokat tavasszal, még a megjelenés előtt bemutatták a megyeszékhelyen.

A Togetherness című, négy új szerzeményt tartalmazó EP egy igazi zenefüzér, amelyben a dalok szinte átadják egymásnak a hangulatot, tökéletesen illeszkednek. „A dalokat általában ki kell tépni a saját kezeink közül, mert bármeddig lehetne csiszolgatni őket. Ezért, ha jön a határidő, el kell engedni. Éppen ezért, ezeknek a daloknak a megalkotásánál az is koncepció volt, hogy gyorsabb legyen a folyamat, és az első megérzéseinket vettük alapul” – emelte ki Kama a Győr+ Rádióban, majd hozzátette: „Az is szempont volt, hogy a koncerteken jól lehessen játszani őket. Ez össze is jött, ilyen szempontból nagyon büszkék vagyunk rá.”

A Mary PopKids tagjai folyamatosan gyűjtik az ötleteket, hogy amikor az alkotási időszakba érnek, közösen tudják kerek egésszé formálni az elképzeléseiket. „Koncentráltan az őszi-téli időszakban szoktunk dalszerzéssel foglalkozni. Ez idén is így lesz, és akkor jövő tavasszal talán megjelenhet az új nagylemez is” – mondta a zenekar frontembere.

Az együttes idén úgy határozott, hogy főleg a nagyobb fesztiválokon lépnek fel a nyáron. Persze abból is bőséges a kínálat, így aki szeretné élőben meghallgatni az új számokat, annak az elkövetkező hónapokban biztosan lesz rá lehetősége. Addig pedig érdemes megtekinteni azokat az animációs klipeket, amelyek a Togetherness című korong dalaihoz készültek.

 

Kaszás Kornél