Győr+
2018.07.19. 18:00

31! – Fényben úszó csónakház

Közeleg a 31! - 3 folyó, 1 sziget fesztivál: július 27-29 között Győr nemcsak a folyók, a fények városa is lesz kicsit a fényfestésnek köszönhetően, amellyel többek között a Spartacus Csónakházat is beborítják majd.

Minden győri jól ismeri a Radó-sziget régi, titokzatos épületét, a Spartacus Csónakházat. A 31! – 3 folyó 1 sziget összművészeti jellegű, kulturális fesztivál alatt fényben úszik majd a csónakház. A „Legyen saját csónakházad!” nevezetű felhívásnak köszönhetően a Ti álmaitok, elképzeléseitek elevenednek meg fényfestés formájában a Spartacus Csónakházon, hiszen, bár az épület nem a legszebb napjait éli, valószínűleg mindenki fejében ott lapul a kép, hogy vajon milyen is lehetett valaha, vagy milyen csodálatos lehetne ma a ház. A szervezők pont erre voltak kíváncsiak, ezért arra kértek minden 7 évnél idősebb, de 18-nál fiatalabb művészpalántát, hogy alkossa meg saját csónakházát, vesse papírra elképzeléseit, és küldje el június 30-ig, hogy a fesztivál keretein belül mindenkinek megmutathassák, hogyan látja ő a Spartacus Csónakházat.

 

Ezen a sablonon szárnyalhatott az alkotók fantáziája


Aki tehát július 27-én vagy 28-án a Radó-szigeten jár, nemcsak nagyszerű programokon –  tánc, zene, fotó, irodalom, építészet, képzőművészet – vehet részt, de a csónakházat is új megvilágításból láthatja. A Radó ékessége ugyanis fényben úszik majd, s a sok-sok álomképnek köszönhetően, amelyeket Ti rajzoltatok le, újjászületik, úgy láthatjuk, mint még soha.

Vetítés: július 27-én és 28-án 20:00-23:00

 

Még több információ ide kattintva!