Győr+
2018.07.21. 09:57

Győrbe került az aranyérem!

A Magyar Országos Horgász Szövetség idén kétszer három fordulóban írta ki az országos utánpótlás horgászbajnokságot. A sorozatot az U25-ös korcsoportban a győri Ifj. Hamar Ferenc nyerte meg, aki ezzel a sikerrel immár a hetedik országos bajnoki címét szerezte.

Ifj. Hamar Ferenc érdeklődésünkre elmondta: az első három forduló tavasszal volt Bogyiszlón, ahol sekély vízben kellett sok kárászt fogni rakósbottal. “Itt mindhárom etapban a szektoromban a második helyen végeztem” – nyilatkozta a Győr Plusznak.

A nyári három forduló július 13-án, 14-én és 15-én volt ugyancsak Bogyiszlón. “A fináléra három pont hátránnyal érkeztem, ami a negyedik versenynap után öt pontra nőtt, de bíztam benne, hogy ebből az öt pontból valamennyit le tudok dolgozni. Ezúttal nem ettek annyira a kárászok, mint tavasszal, ezért óvatosan és türelmesen kellett horgászni. Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a felszerelés vékonyabb damilból, kisebb úszóból és ugyancsak kisebb horogból ált. Nagyon izgalmasan alakult a hétvége, a versenyláz a mérlegelés végig bennem volt. Ez nem is csoda, hiszen rendkívül szorosan alakultak az eredmények. Végül sikerült az öt pont hátrányomat letudnom és egy pont előnnyel megnyertem az U25-ös korosztályban a bajnokságot. Ehhez kiegyenlített teljesítménnyel, fordulónként mintegy 10 kilogramm halat kellett fogni. Örülök a sikernek és annak, hogy ennyire éles helyzetben is eredményes tudtam lenni” – tette hozzá a bajnok. “Köszönöm családom, a segítők és a szponzorok támogatását. Ezúton is szeretnék gratulálni Kisjuhász Bencenék, aki első alkalommal horgászott az U25-ös korosztályban, és szinte végig vezetve szerezte meg a 2. helyet” – árulta el Ferenc.

A jövőt illetően a versenyzőtől megtudtuk: a következő hetekben minden a korosztályos horgász világbajnokságról szól, ennek olaszországi helyszínére a napokban utazik Ifj. Hamar Ferenc. A világbajnokság egy csatornán lesz, amelynek adottságai hasonlóak a bogyiszlói pályával, azaz sekély a vize, fő hala pedig a kárász. “A világbajnokságot illetően optimista vagyok, minden tőlünk telhetőt megteszünk a jó eredmény elérése érdekében” – tekintett a jövőbe a horgász.

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége ezúton is elismerését és gratulációját fejezi ki az Országos Bajnokságon elért győzelemhez.

 

Nagy Csaba