Győr+
2018.07.22. 15:19

Adomány a koraszülöttosztály részére

Rádi Eszter egy aprócska cég vezetőjeként, fiatal hölgykollégáival együtt dolgozva és gondolkodva úgy döntött, hogy a koraszülött gyerekekért dolgozó győri Perinatális Intenzív Centrum számára ajánl fel támogatást.

„Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit – kerül, amibe kerül – meg tudjuk valósítani” – idézte fel Rádi Eszter Marie Curie szavait, amikor arról kérdeztük, mi vezetett eddigi életében ahhoz a döntéshez, hogy fiatal nőként és anyaként céget alapítson.

Egy aprócska iroda nyílt néhány hónapja Győr Belvárosában, ahol négy hölgy dolgozik a TalentREcruit irodájában. Munkaerő-közvetítéssel foglalkoznak, vagy ahogy nevezni szokás: „fejvadászok”. A céget Rádi Eszter álmodta meg, aki már középiskolás korában is HR-es pályára készült, 16 évesen az iskolai szünetekben rendszeresen személyügyi területen keresett munkát. Mindig is hitt abban, hogy emberekkel foglalkozni ugyan nagy felelősség, de sok örömet és elismerést ad, főleg akkor, ha az ember szívből és szakmai odaadással csinálja, ha küldetésnek tekinti mások támogatását egy olyan világban, amelyben a munkaerő éppen csak elkezdett értékké válni. 2015-ben sikerült elég bátorságot merítenie ahhoz, hogy céget alapítson. Kezdetben egyedül vállalta a megbízó cégek és leendő munkatársaik találkozásának szervezését, a kitartó és magas színvonalú munka eredményeként, ma ötfős a vállalkozás.

„Kisgyermekes anyaként a munkaerőpiacra visszatérve, a gyes után úgy éreztem, ugyanolyan elvárások vannak egy anyánál, mint a férfiaknál vagy a gyermektelen fiataloknál, ha munkát keres és munkát vállal. A cégalapítással szerettem volna bizonyítani magamnak és másoknak, hogy megállom a helyemet cégvezetőként és anyaként is” – mondta Eszter.

Munkatársai ugyanolyan lelkesedéssel és tudásuk legjavát adva dolgoznak, mint a vezetőjük. Itt élő bizonyítéka van annak, hogy az Y és Z generáció számára is lehet motiváló munkakörnyezetet kialakítani. A ügyvezetőnő pontosan érti, hogy kollégáinak mire van szükségük ahhoz, hogy minden nap örömmel jöjjenek be a munkahelyükre.

Nincs nehéz dolga, mert a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó fiatal hölgyeknek ugyanazt kínálja, amit a maga számára is fontosnak tart. Szabad munkaidő-beosztást, kreatív, önálló munkavégzést, a tanulás, fejlődés feltételeinek megteremtését, modern munkaeszközöket, kellemes munkahelyi légkört. Nem nehéz elkötelezettnek lenni egy olyan cég felé, amely ezeket a feltételeket folyamatosan biztosítja. A bizalom él a cégvezető és a munkatársak között, az önálló munkaidő beosztásának lehetősége jól végzett munkát és sikereket eredményez mindenkinek.

Rádi Eszter – aki maga is két pici gyermek édesanyja – mostanra elérkezettnek látta az időt arra, hogy a társadalmi felelősségvállalás is bekerüljön a vállalkozás szerepei közé. Mivel a cégben fiatal hölgyek dolgoznak, többen kisgyerekes anyukák, akik most élik meg munkájuk mellett az anyaság szépségeit, de aggodalmait is, könnyű döntés volt, hogy a koraszülött gyerekekért dolgozó győri Perinatális Intenzív Centrum számára ajánlotta fel támogatását: háromszázezer forintot adtak át dr. Németh Attila főorvosnak, aki köszönetet mondott az osztályon dolgozók nevében, és biztosította a cégvezetőt, hogy a felajánlásból hiányzó gyógyászati eszközöket vesznek a centrum részére.

Rádi Eszter szeretne kolléganőivel közösen a következő években is nemes ügyek mellé állni. „Megbeszéltük, hogy ha tehetjük, továbbra is adományozunk a munkánk eredményéből, jó érzés, ha segíthetünk másoknak. Albert Schweitzer nemes gondolata nekünk is vezérelvünk: „Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is – valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted” – vallja a cégvezető.

Fotó: O. Jakócs Péter

Szabó Csilla