Győr+
2018.07.23. 10:14

Megoldás, ha megtelik a hulladékudvar

Egyre népszerűbbek Győrben a hulladékudvarok, s különösen a tavaszi-nyári időszakokban veszik igénybe sokan a hulladékgazdálkodási társulás szolgáltatását.

Bizonyítja ezt többek között az is, hogy az üzemeltető tapasztalatai alapján, a közelmúltban egyes helyeken alkalmanként – főként a hét utolsó két napján – kialakulhatott olyan helyzet, amikor a hulladékudvarba késő délután vagy a zárás előtt érkező ügyfél a konténer telítettsége miatt nem tudott hulladékot lerakni. Ennek oka, hogy az említett hétvégi időszakban, a zárás előtt nem sokkal már nincsen lehetőség üres konténer kiszállítására. Ilyenkor a hulladékudvar felügyelője másik, nyitva tartó telephelyre irányítja az ügyfeleket, ám egyszer-egyszer volt példa rá, hogy Győrben egyetlen udvar sem tudta már fogadni az adott hulladékfajtát.

A problémát érzékelve, a köztisztaság általános fenntartása és a zugszemetelés megelőzése érdekében a GYHG Nonprofit Kft. vállalja, hogy amennyiben bármelyik győri hulladékudvarban kapacitás hiánya miatt nem helyezhető el valamelyik hulladékfajta, akkor azt a közszolgáltató a sashegyi hulladékudvarban befogadja, nyitvatartási idejében. Így szombaton és vasárnap is, természetesen az általános lerakási előírások betartásával. Az intézkedés célja, hogy senkinek ne kelljen hazavinnie a már összegyűjtött és a kivitt lomot, műanyag, papír-, üveg-, fém- és textilhulladékot, fás szárú kerti nyesedéket, építési törmeléket, autógumit és étolajat, mert a sashegyi hulladékudvarban mindenképpen elhelyezheti.

A GYHG Nonprofit Kft. üzemeltetésében Győrben összesen hét helyen, Sashegyen, a Pápai úton, a Reptéri úton, a Homoksori úton, a Nép utcában, az Ötház utcában és a Szitásdomb utcában működnek hulladékudvarok. A létesítményekben a jogosultság igazolása után, a szelektivitás szabályait betartva, térítésmentesen és környezetbarát módon lehet elhelyezni a háztartásokban összegyűlő hulladékokat. A hulladékudvarok üzemeltetéséről további részletes információk olvashatóak a www.gyhg.hu internetes oldalon.