Győr+
2018.07.23. 13:33

Izraeli táncegyüttes lép fel Szabadhegyen

Harmadszor érkezik Magyarországra Kfar Menahemből a Tzafit Yoav művészeti tagozatos iskola végzős táncosaiból álló együttes. Győrben július 23-án 18.30-tól a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér József Attila Művelődési Házában lépnek fel.

Az együttes vezetője Barak Rivka (Rebeka) 1951-ben Izraelben született. Első osztályos korától táncolt egy magánstúdióban. 1964-től 1970-ig Kfar Menahemben folytatta a tanulást, ahol már az iskola keretén belül táncolhatott. A katonai szolgálat után férjhez ment, és egy napköziben táncot tanított. 1978-tól 1981-ig Tel-Avivba járt táncművészeti főiskolára. 1981-től 1987-ig 12 osztályos iskolában tanított, mellette egy felnőtt táncegyüttest vezetett, akikkel Spanyolországban, Olaszországban és Angliában járt fellépéskörúton. Az iskolában táncegyüttest szervezett a diákokból, és létrehozott egy táncstúdiót, amit máig vezet. A hazai ifjúsági fesztiválokon elért sikerei miatt 1987-től az iskolában óráit függetlenítették, és azóta szabadon választható fakultációként működik tovább. Folyamatosan mintegy 300 diákot tanít népi, klasszikus, modern és jazz-táncra. A diákokból hozta létre a Tzafit Yoav együttest.

 

 

Az együttes a hazai szerepléseken túl eddig Romániában, Spanyolországban és Magyarországon vett részt nemzetközi táncfesztiválon. 2009-ben ők adták a függetlenségi napi műsort Jeruzsálemben, a köztársasági elnöki rezidencián.

Középiskolások, 15–18 éves táncosok alkotják az együttest, akik modern, klasszikus és (izraeli értelemben vett) néptáncokat mutatnak be.

A belépés díjtalan.