Győr+
2018.07.25. 05:48

Folytatódik a szúnyoggyérítés Győrben

A csípésszámok fokozódása miatt ismételten légi és földi kémiai csípőszúnyog imágó-gyérítést terveznek a szakemberek Győrben.

 

Július 25-én a kora esti órákban földi melegködös gyérítés volt 827 hektár nagyságú területen Győrben. Elsősorban a város vizes élőhelyei közelében, valamint az erdősávokban, bokros-fás területeken, parkokban, ligetekben, lakóövezetekben, peremkerületekben került sor gyérítésre, azokon a helyszíneken, ahol a tocsogókban, álló és pangó vizekben illetve ezek környezetében kedvezőbbek a vérszívók fejlődésének körülményei.

A Győr-Szol Zrt. július 26-án – amennyiben az időjárási körülmények megfelelőek – légi kémiai szúnyoggyérítést végez az alkonyati órákban Győrben mintegy 1500 hektár nagyságú területen, két repülőgéppel. A kezelt területek a szúnyogok vizes élőhelyei, többek között: a Rába ártér, a Holt Rábca ártér, Pinnyéd, Püspökerdő, az Aranypart I. és aranypart II., a Gyirmót-Ártér, Likócs és a Likócsi ártér, Károlyháza, valamint a Bácsai csatorna környezete. Rossz idő esetén a beavatkozás tartalék napja 2018. július 27. és 29. között van tervezve.