Győr+
2018.07.25. 11:41

Megújult Bácsa főútjának egy szakasza

Felújították az István király út 1,9 kilométeres szakaszát, a munkálatok 330 millió forintba kerültek – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő.

Szabó Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője elmondta, 2018-ban a megyében 53 kilométernyi fő- és mellékút teljes körű felújítását végezhetik el hazai és uniós forrásokból. Ennek része a most átadott szakasz is, a munkálatokkal 120 nap alatt végeztek. Nem csak a burkolat lett 21 századi, hanem a vízelvetést is megoldották, s öt autóbuszmegálló is megújult.

 

 

A bácsaiak pozitív visszajelzései azt jelentik, elégedettek a felújítás minőségével – hangsúlyozta Simon Róbert Balázs, a felújítás kezdeményezője, aki emlékeztetett arra is, a keleti elkerülő építése idején az István király út logisztikai útként szolgált, így a környéken élők sok kellemetlenséggel is szembesültek.

Bejelentette a képviselő azt is, hogy Kisbácsán folytatódik a felújítási program, már dolgoznak a Votinszky út és a kisbácsai templom közötti szakaszon, így hamarosan ez is megújul.

 

 

Bárány István, a városrész önkormányzati képviselője a bácsaiak nevében köszöntet mondott a felújításért.

 

Szerző: Koloszár Tamás

Fotó: Marcali Gábor