Győr+
2018.07.26. 13:55

Két csúcsra is pályázik idén a Hópárduc Expedíció

A Hópárduc Expedíció kalandjairól rendszeresen beszámolunk a Győr+ Rádióban. A csapat két tagja, Kovács Albert és Kovács Zoltán ismét nagy megmérettetésre készül, pontosabban már zajlik is a túra, hiszen a múlt héten telefonon jelentkeztek be a Győr+ Reggeli műsorában a srácok, Kirgizisztánból.

A Hópárduc Expedíció a győri Ibex Sport és Hegymászó SE projektje, mely a volt Szovjetunió öt, 7000 méteres hegycsúcsának meghódítására irányul. Albert és Zoltán már jó pár ilyen élményt szerzett közösen, idén júliusban pedig elindultak a sorozat következő állomásaira: idén kettő hétezrest szeretnének meghódítani. A már számukra ismert Khan Tengri 7010 méter, valamint a rettegett Pobeda 7439 méter magas hegyek a soron következők. Amikor telefonon bejelentkeztek a Győr+ Rádióba, akkor épp egy akklimatizációs táborban várták, hogy a helikopter 4000 méter magasra repítse őket.

 

 

A hegymászók haladását a népszerű közösségi oldalukon is nyomon követhetjük, hiszen lehetőségeikhez mérten, igyekeznek naprakész információkat megosztani a követőikkel, és persze a családjukkal, hiszen sokszor nehézkes a kommunikáció a magasban. A lakóterük is elég egyszerű, hiszen csak annyi felszerelést visznek magukkal ezekre az utakra, ami okvetlenül szükséges. Az alvást, a feltöltődést, az étkezést – ha csak nincs az elért táborhelyen erre kiépített helyiség – egy légtérben kell megoldaniuk. Ennek ellenére az expedíciós sátor, amelyet magukkal visznek, meglepően komfortos, majdnem olyan magas, hogy fel lehessen benne állni, az alja pedig közel akkora, mint egy franciaágy. Az alkalmi lakótér előterében elfér a többi felszerelés, így a hegymászóknak már „csak” az időjárás viszontagságaival kell megküzdeniük.

 

 

Az Ibex Sport és Hegymászó SE tagjai úgy vélik, hegyet csak a hegyen lehet megtanulni mászni, erre otthon nem lehet felkészülni.

 

Természetesen a rádiós bejelentkezésük óta szépen haladnak előre a srácok, legutóbbi bejegyzésükben a közösségi oldalon például ezt írták:

 

 

Sok sikert kívánunk a csúcsdöntésekhez, és várjuk a további beszámolókat!